Cüneyt Çakır, üniversite öğrencileriyle buluştu

Cüneyt Çakır, üniversite öğrencileriyle buluştu -FİFA kokartlı Türk hakem Çakır: -"Ben Türk hakemlerini, garda bekleyen trene benzetiyorum. 16 yıl boyunca bu tren beklemiş. Biz sadece arkadaşlarımızla bu treni birlikte hareket ettir


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde üniversite öğrencileriyle bir araya gelen FIFA kokartlı, Spor Toto Süper Lig hakemlerinden Cüneyt Çakır, "Ben Türk hakemlerini, garda bekleyen trene benzetiyorum. 16 yıl boyunca bu tren beklemiş. Biz sadece arkadaşlarımızla bu treni birlikte hareket ettirdik" dedi.
     Anadolu Üniversitesi (AÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun davetlisi olarak kente gelen Çakır, üniversitenin Yunus Emre yerleşkesindeki öğrenci merkezi seminer salonunda söyleşiye katıldı.
     Kendisinin bu tür organizasyonlarda, maç yönetmekten daha tatlı bir heyecan yaşadığını ifade eden Çakır, "Türkiyede yetenekli hakemlerin yetişmesinde üniversitelerin katkısı olacağına inanıyorum" diye konuştu.
     Çakır, 7 yıl amatör futbol oynadığını, hakemliğe başladığında elinden geldiğince çok maça çıkmaya çalıştığını ve hiç çalışmaktan kaçmadığını anlattı.
    
     -"Türk hakemleri uzun yıllar Avrupada görev bekledi"-
    
     Türk hakemlerinin uzun yıllar boyunca Avrupa da görev beklediğini anlatan Çakır, şöyle konuştu:
     "Ben Türk hakemlerini garda bekleyen trene benzetiyorum. 16 yıl boyunca bu tren beklemiş. Biz sadece arkadaşlarımızla bu treni birlikte hareket ettirdik. Daha gidecek çok yol var. Türk hakemlerinin çok yetenekli olduğunu düşünüyorum ve biz bunu devam ettireceğiz. Çok çalışacağız, sabretmek lazım. Eğer planlı programlı çalışırsanız başarı geliyor. Hiçbir şey için acele etmeyeceğiz, planımızın, programımızın dışına çıkmayacağız. Sizlere çok teşekkür etmek istiyorum. Yurt dışındaki maçlarımızda dualarınızı bizden eksik etmiyorsunuz, bu bizim için manevi güç. İnşallah bundan sonra Türk hakemliğini en üst düzeye getireceğiz."
     "Bizim hedefimiz Türk hakemlerinin düzenlenecek bütün büyük müsabakalarda görev almasıdır" diyen Çakır, şunları kaydetti:
     "İsim önemli değil, önemli olan Türk hakemi olmasıdır. Oraya çıktığımızda bunun sorumluluğunu yaşıyoruz. Biz şunu dedirtmemiz lazım. Bu başarı tesadüf değil, Türk hakemi hangi turnuvada bulunursa bulunsun bir maça çıktığımız zaman bunu en iyi şekilde yapar. Gerek UEFA, gerek FIFA yöneticileri çok büyük bir maç olduğu zaman akılarına ilk gelen Türk hakemleri olmalı."
     Bir öğrencinin, "Süper ligdeki maçlarda Futbolun katili Türk hakemleri diye bir söz söyleniyor. Avrupaya gittiğinizde daha üst düzey maçlar yönetiyorsunuz. Oradaki maçlarla ile Türkiyedeki maçlar arasında fark mı var-" sorusuna Çakır, "Biz her yerde aynı maçı yönetiyoruz, siz farklı yorumluyorsunuz. Yurt dışında maç yönetirken bizin için dua ediyorsunuz, bizi mili takım gibi görüyorsunuz, hatalarımızı görmemezden geliyorsunuz ama buradaki maçlarda bir takım taraftarı olduğunuz için olmamış olayı hata gibi görüyorsunuz. Ben bunu normal karşılıyorum" diye yanıtladı.
    
     -"Bayan hakemlerin sayısının çok fazla olması gerekiyor"-
    
     Kadın hakemlerin futbola yönlendirilmesi gerektiğini ve desteklenmesinden yana olduğunu belirten Çakır, "Bayan hakemlerin sayısının çok fazla olması gerekiyor. Bunun için ülkemizde oynanan, bayan futbol müsabakalarının sayısının ve kalitesinin artması gerekiyor. Ülkemizde çok kaliteli FIFA bayan hakemlerimiz var. UEFA tarafından kurslara çağırılıyorlar. Fakat yeteri kadar olmadığını düşünüyorum, yeteri kadar maça çıkamıyorlar" dedi.
    
     -"Bizim taraftarımız medyadır"-
    
     Çakır, tartışma programlarında medyanın eleştirilerini nasıl karşıladığının sorulması üzerine, eleştiri almaktan hiç korkmadığını söyledi.
     "Eleştiri olacak ki, ben kendimi geliştireyim" diyen Çakır, şöyle devam etti:
     "Hakemin taraftarı yok derler ya hakemin taraftarı medyadır. Onlar yeri gelir destekler, yeri gelir eleştirir. Aynı taraftarın takımına yaptığı gibi. Bizim taraftarımız medyadır. Ben gün geçtikçe iletişim daha iyi yere gittiğine inanıyorum. İletişim olduğu sürece, insanlar sizi daha iyi anladıkça, iyi yere gittiğini düşünüyorum. Dünyanın her yerinde eleştiri var. Bundan kaçmamak lazım. Eleştiri olsun, biz de bundan ders çıkaralım."
    
     Muhabir: Fatih Doğan - Ömer Ürer
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Cüneyt Çakır, üniversite öğrencileriyle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER