Dağcılar kış temel kampı eğitimlerini tamamladı

Dağcılar kış temel kampı eğitimlerini tamamladı


ARTVİN (A.A) - Artvin Belediye Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren dağcılık ekibi, Erzurumda düzenlenen 8 aşamalı kış temel kampı eğitimlerinin beşincisini tamamlayarak Artvine döndü.
     Erzurum dönüşü Atabarı Kayak Merkezinde 2 gün kampa giren dağcılar, Keçi Dağına derin karda yürüyüş eğitimleri yaptı. Buradaki kampın ardından Artvin Belediyesine gelen dağcılar, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce ve Artvin Belediye Spor Kulübü yöneticisi Uğur Delikanlıyı ziyaret ederek eğitim ve kampla ilgili değerlendirmede bulundu.
     Grup lideri Soner Özçelik, dağcı arkadaşları Fatih Üver ve İkram Yer ile Karçal Dağlarına yapacakları tırmanış için son aşamaya yaklaştıklarını belirterek, Erzurumda, karda yürüyüş teknikleri, çığ testi, çığ bilgisi, beslenme, hipodermi, dehidrasyon, yön bulma, çadır kurma teknikleri ve teknik aletleri kullanma konusunda eğitim aldıklarını söyledi.
     Atabarı Kayak Merkezindeki 2 günlük kampta, Erzurumdaki eğitimleri tekrarladıklarını ve Keçi Dağı eteklerine doğru derin karda yürüyüş antrenmanı yaptıklarını anlatan Özçelik, 15-23 Şubatta yine Erzurumda yapılacak 8 aşamalı kış temel eğitiminin 6. etabına katılım için bir tekrar yaptık diyebilirim dedi.
     Özçelik, Karçal Dağına 25 Şubatta tırmanış yapmayı düşündüklerini kaydederek, Erzurumdaki 6. etap eğitimin ardından Eylül ayına kadar başka eğitim olmadığını, bu sürede Ağrı, Kaçkarlar ve Gürcistan Rusya arasında bulunan Kazbeki Dağlarına tırmanış yapacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Dağcılar kış temel kampı eğitimlerini tamamladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER