Dalgıçlar, denizde çöp temizleme çalışması yaptı

Dalgıçlar, denizde çöp temizleme çalışması yaptı


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sualtı Topluluğu (USAT) dalgıçları, Mudanya sahilinde çöp temizleme çalışması yaptı.
     UÜ Sualtı Topluluğu ile Mudanya Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 3üncüsü düzenlenen sualtı temizlik dalışına, Süleyman Demirel, Çanakkale Onsekiz Mart, Akdeniz, Karadeniz, Karaelmas ve Kocaeli üniversitelerinden 16 dalgıç olmak üzere 54 kişi katıldı. Dalgıçlar, mütareke binası yanındaki alandan 4 grup halinde 15 metre derinlikte 25 dakikalık dalış gerçekleştirdi. Dalgıçlar denizden çok az sayıda çöp çıkarabildi.
     USAT Yürütme Kurulu Başkanı Barış Kobazi, bölgede 3 yıldır dalış yaptıklarını ve fazla çöp çıkmayacağı kanaatinde olduğunu belirterek, Bizim amacımız halkımızın bilinçlenip denizlerimize sahip çıkmasıdır. Mudanya denizi çok güzel olup birçok da deniz canlısını barındırıyor dedi.
     Dalışları ne kadar çok kişi görür, duyarsa denizlerin önemini daha iyi anlayacağını ve pisletmeyeceğini savunan Kobazi, Halkımız denize sırtını dönmeyip denizle biraz daha barışık olmalı ve denizi kirletmemelidirler. Denize atılan çöpler 5-10 yılda değil, onlarca hatta yüzlerce yılda kayboluyor ve su altındaki bütün canlılara zarar verebiliyorlar diye konuştu.
     Denizden az sayıda çöp çıkaran dalgıçlar ise dalış yaptıkları alanın temiz olduğunu, birkaç lastiğe rastladıklarını, balık ve ıstakozlar yuva yaptığı için bunları çıkarmadıklarını belirtti.
     (ÖB-UMT-DOĞ)
<< Önceki Haber Dalgıçlar, denizde çöp temizleme çalışması yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER