Su altındaki enkazda fotoğraf sergisi

Su altındaki enkazda fotoğraf sergisi -Gölcük Belediyesince düzenlenen Engellileri Anlıyoruz Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren eserler, Marmara Depreminde su altında kalan bir restoranda sergilenecek -Serginin açılışını


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Belediyesince düzenlenen Engellileri Anlıyoruz Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren eserler, Marmara depreminde su altında kalan bir restoranda sergilenecek. Serginin açılışını yarın engelli dalgıçlar gerçekleştirecek.
     Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada engelsiz bir kente ulaşmak adına Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile çeşitli projeler başlattıklarını anımsattı. Ellibeş, bu projelerle engellilerin aktif ve üretken olmalarını sağlamayı, öz güvenini artırmayı, meslek eğitimi almalarına olanak sağlamayı, farkındalığı ve şefkat duygusunu geliştiren bir etki yaratmayı, engelleri ortadan kaldıran su ortamında terapi yapmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
     Başlattıkları projelerden birinin Engelsiz Deniz (ENDEP) olduğunu anlatan Ellibeş, Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Değirmendere Sualtı Topluluğu Spor Kulübü Derneği (DESSAT) ile yaptıkları çalışmayla engelliler için soyunma kabini, duş ve tuvalet ile engelli rampaları yaparak tesisi engelsiz hale getirdiklerini, engellilerin dalış eğitimi almalarını sağladıklarını vurguladı.
     Mehmet Ellibeş, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Engelliler Haftasını fırsat bilerek Gölcükte yapacağımız etkinlikle ülke kamuoyuna mesaj vermeyi hedefledik. Engelsiz Deniz Projemiz bu amaçla tasarlandı, düşünüldü. Bu yarışmada 350ye yakın fotoğraf değerlendirildi ve derece almaya layık görülen fotoğraflar, yarın Değirmendere Çınarlık Meydanında yapacağımız törenle kamuoyuna sunulacak. Bu serginin bir özelliği var. 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde su altında kalan Koruk Restoran tesisleri var, derece alan bu eserler yine engelli dalgıçlarımızca denizin dibindeki bu kalıntıya yerleştirilecek. Bu eserler yarın, su altında yapılacak kurdele kesme töreniyle ziyarete açılacak. Karadakiler de canlı yayınla açılışı izleme imkanı bulacak. Engelli dalgıçlarımızın bu başarılı çalışmalarını Türkiyeye örnek olarak paylaşacağız. Sergi bir restoranda ama restoran su altında... Restoran hala tüm dokularıyla birlikte ayakta duruyormuş.
     Ellibeş, etkinliğe eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ile Dünya Sualtı Etkinlikleri Federasyonu (CMAS) Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümeni de davet ettiklerini, katılmaları halinde engelli dalgıçlarla açılış kurdelesini su altında keseceklerini dile getirdi.
     Mehmet Ellibeş, su altındaki eserlerin karada da Çınarlık meydanında sergileneceğini, serginin 14 Mayısa kadar gezilebileceğini sözlerine ekledi.
     (TE-NEC-ATA-EHK)
<< Önceki Haber Su altındaki enkazda fotoğraf sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER