Darendede Trabzon hurması hasadı başladı

Darendede Trabzon hurması hasadı başladı


MALATYA (A.A) - Darende ilçesinde Trabzon hurması hasadı başladı.
     Karasal ve Akdeniz ikliminin ortasında kalan Darendede yetiştirilen Trabzon hurması, adapte olduğu bölgede yetiştiricileri sevindiriyor. Kayısı yetiştiriciliğiyle ün yapan Darendede alternatif meyve olarak üretilen Trabzon hurmasının hasadı yapılıyor.
     Üretici Ahmet Ateş, Trabzon hurmasının, 15 yıl önce bahçelerine diktikleri ağaçla Darendede yaygınlaşmaya başladığını belirterek, Babam bu ağacı diktiğinde, burada yetişmez, sıcak iklimi sever demişlerdi, yıllardır meyvesini yiyoruz. Bahçemize yeni fidanlar dikerek sayılarını çoğaltıyoruz diye konuştu.
     Kendilerinden sonra çok sayıda üreticinin Darendede Trabzon hurması yetiştirerek, kış ayları için alternatif bir gelir kapısı oluşturduklarını ifade eden Ateş, İlçenin her yerinde yetişmiyor, daha çok ılıman yerleri ve su kenarlarını seviyor. Pazar sorunu yaşamıyor, şimdilik ilçede tüketiyoruz dedi.
     Her ağaçtan ortalama 100-150 kilo arasında verim alındığını dile getiren Ateş, bahçesi uygun olan üreticilere önerdiği Trabzon hurmasının aromasının tadan herkes tarafından beğenildiğini söyledi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Darendede Trabzon hurması hasadı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER