Darendeden kısa kısa

Darendeden kısa kısa -Hatay Vali Yardımcısı Bayhan ilçeyi ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Darende ilçesinde temaslarda bulundu.
     Hulusi Efendi Vakfı Başkanı Hamit Hamidettin Ateşle görüşen Şahin Bayhan, Somuncu Baba Türbesini de ziyaret etti. Bayhan, bu türbenin Türkiyedeki en temiz, bakımlı, manevi atmosferinin yanı sıra birçok güzelliği bünyesinde barındıran bir yer olduğunu ve bu yüzden örnek olarak gördüklerini kaydetti.
     Kırıkhandaki Bayezid-i Bistami türbesinde devam eden düzenlemelere değinen Bayhan, Hatay Valisi Celalettin Lekesizin Somuncu Baba Türbesinin güzel bir ziyaret mekanı olduğunu bildirerek, Kırıkhandaki çalışmada burayı örnek almalarını istediğini söyledi.
     Bayhan, Bayezid-i Bistami Türbesi ve çevresinde buraya benzer düzenlemeler yapmak niyetindeyiz. Bölgemizdeki önemli bir ziyaret mekanı olan bu türbeye gelen vatandaşların, rahat, temiz ve güzel bir ortamda ziyaretlerini yapmalarını sağlamak için çalışıyoruz. İnşallah buradan edindiğimiz bilgi ve tecrübelerle güzel hizmetlere vesile oluruz diye konuştu.
     Hamidettin Ateş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     -Darende Öğretmenevi yenilendi-
    
     Darende Öğretmenevi yenilendi.
     Kaymakam Mehmet Aktaş, öğretmenevini ziyaret ederek tamamlanan onarım çalışması hakkında bilgi aldı. İlçede her bütçeye göre konaklama imkanı bulunduğunu belirten Aktaş, öğretmenevini tercih eden insanların, temiz ve rahat bir ortamda kalmasını sağlamak amacıyla düzenleme yapıldığını söyledi.
     Onarıma rağmen konaklama ücretinin artırılmadığını ifade eden Aktaş, düzenlemelere 65 bin lira harcandığını kaydetti. Aktaş, onarımın Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık ve hayırseverler katkısıyla yapıldığını aktardı.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Darendeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER