Davraz Kayak Merkezinde sezonu uzatma çalışmaları

Davraz Kayak Merkezinde sezonu uzatma çalışmaları -Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Kılıç: -Davraz Kayak Merkezindeki yatırımlarımız tamamlandığında 3 ay olan turizm sezonunu 10 aya yaymış olacağız


ISPARTA (A.A) - Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Davraz Kayak Merkezindeki yatırımlarımız tamamlandığında 3 ay olan turizm sezonunu 10 aya yaymış olacağız dedi.
     Anadolu Ajansı (AA) Isparta bürosunu ziyaret eden Kılıç, kamu ve özel sektörün kentte kültür ve turizmin gelişmesi açısından çok sayıda proje yaptığını, gelecek yıllarda projelerine devam edeceklerini söyledi.
     Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak başta Davraz Kayak Merkezi olmak üzere Ispartadaki birçok tarihi ve turistik yerin restorasyonu ve tanıtılması için çalışmalar yaptığını belirten Kılıç, Davraz Kayak Merkezine çok önem veriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen ödeneklerle kayak merkezinde 5 milyon 723 bin liralık maliyetle telesiyej yapıldı. Telesiyej, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak diye konuştu.
     Yapılan yatırım ile kayak severlerin 2 bin 350 metre rakımda kayak yapma fırsatı yakalayacağına dikkati çeken Kılıç, yeni kayak pistlerin açılarak kayak sezonunu uzatacaklarını kaydetti.
     Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla kayak merkezinde 4 mekanik hattın yapıldığını, bakanlığın merkeze beşinci mekanik hattın yapılması için 2 milyon lira ödenek ayırdığına bildiren Kılıç, tesise gelecek yıl için de en az 3 milyon lira ödenek beklediklerini söyledi.
     Merkezdeki 2 milyon 570 bin metrekarelik düzlük alanda açık ve kapalı spor tesisleri yapılacağını ifade eden Kılıç, Davraz Kayak Merkezindeki yatırımlarımız tamamlandığında 3 ay olan turizm sezonunu 10 aya yaymış olacağız. Aynı zamanda turizmi çeşitlendirmeye da çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -Antik kent güvenlik kameraları ile korunacak-
    
     Kılıç, Eğirdir Gölü, Sütçüler ilçesindeki Yazılı Kanyon, Aksu ilçesindeki Zindan Mağarası, Şarkikaraağaç ilçesindeki Kızıldağ Milli Parkı, Yenişarbademli ilçesindeki Dedegöl Dağı, Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antik Kentinin Ispartanın önemli kültürel değerleri olduğuna dikkat çekerek, tarihi ve turistik yerlerin tanıtılması adına İngilizce ve Türkçe olmak 24 broşür, kitapçık ve gezi rehberi hazırladıklarını vurguladı.
     Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antik Kentinin inanç turizmi açısından büyük öneme sahip olduğunu anlatan Kılıç, yılda 20 bin turistin burayı ziyaret ettiğini ve hacı olduklarını kaydetti. Kılıç, antik kentteki kazı çalışmalarının bakanlığın gönderdiği 500 bin liralık ödenekle devam ettiğini belirterek, gelecek yıl kaçak kazıların önlenmesi ve bulunan eserlerin korunması için antik kente güvenlik kamerası sistemi kuracaklarını bildirdi.
     Kentteki 77 tesisin 4 bin 500ye yakın yatak kapasitesi olduğunu kaydeden Kılıç, Her geçen yıl turist sayımız artmaktadır. 2004 yılında Ispartayı 120 bin kişi ziyaret etmişti. 2011in yılı sonunda ise 231 bin ziyaretçi ilimizde konakladı. 2013 yılında yapımına başlanacak ve ilimizin ikinci 5 yıldızlı oteli olacak Hilton Oteli, 2015de tamamlanacak. 320 yatak kapasiteli otel, Eğirdir ilçesinde yapılacak diye konuştu.
    
     -Anadolu Ajansının çalışmaları anlatıldı-
    
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Kılıça Isparta muhabiri Murat Yolcu tarafından AAnın çalışmaları hakkında bilgi verildi. AAnın haberlerini yakından takip ettiğini ifade eden Kılıç, AAnın yaptığı tarafsız ve doğru haberlerle medyada büyük öneme sahip olduğunu söyledi.
     AAnın Türkiye için doğru bilgiye ulaşmada büyük bir şans olduğunu dile getiren Kılıç, AAnın Ispartada da aynı görevi yerine getirdiğini aktardı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Davraz Kayak Merkezinde sezonu uzatma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER