DDT, bu sezon iddialı yapımlarla seyircisini

DDT, bu sezon iddialı yapımlarla seyircisini selamlayacak -Türk tiyatro tarihinin ünlü eseri Kanlı Nigar ile perdelerini açmaya hazırlanan Diyarbakır DT, yeni tiyatro sezonunda yepyeni bir repertuvarla seyircisini dolu dolu bir


DİYARBAKIR (A.A) - Meral Özdemir - Türk tiyatro tarihinin ünlü eseri Kanlı Nigar ile 2 Ekimde perdelerini açmaya hazırlanan Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) yeni sezonda yepyeni bir repertuvarla seyircisine dolu dolu bir sezon vaat ediyor.
     Kurulduğu 29 Ekim 1988den bu yana yüzden fazla oyunla, yüzlerce turneyle tiyatroseverleri farklı yaşamlarla tanıştıran, kimi zaman güldüren, ağlatan kimi zaman da düşündürerek izleyenlerine ayna tutan DDT, başta Diyarbakır olmak üzere çevre illerden de gelen tiyatroseverlerin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor. Sosyal yaşamın vazgeçilmez unsurları arasında yer alan DDT, hazırladığı yepyeni bir repertuvarla geleneksel, modern ve klasik tiyatronun seçkin örneklerini seyircisi için sahneleyecek.
     Geleneksel Türk tiyatrosunun seçkin yapıtlarından Sadık Şendilin yazdığı, Volkan Özgömeçin yönettiği Kanlı Nigar ile 2 Ekimde perde diyecek DDT, ardından Duşan Kovaçeviçin yazdığı Dar Ayakkabı ile Yaşamak adlı oyununun provalarına başlayacak.
     DDT Müdürü Lebip Gökhan AA muhabirine yaptığı açıklamada, DDTnin 2 Ekimde Kanlı Nigar adlı oyunla sezonu açacağını hatırlattı. Geleneksel tiyatronun güzel bir örneği ile seyircilerini selamlayacaklarını, daha sonra Duşan Kovaçeviçin yazdığı Engin Altan Düzyatanın yöneteceği Dar Ayakkabı ile Yaşamak adlı oyunu sahneleyeceklerini bildiren Gökhan, ekim ayının ilk haftasında ikinci oyunun provalarına başlayacaklarını söyledi.
     Gökhan, üçüncü oyunun isminin henüz net olmadığını ancak yönetmen Işıl Kasapoğlu ile çalışacaklarını belirterek, şöyle dedi:
     Büyük ihtimalle bir Shakespeare klasiği yapacağız. Böylelikle hem geleneksel tiyatromuzdan bir örnek hem modern hem de klasik bir oyunla seyircimizin karşısına çıkacağız. Yeni sezona yepyeni bir repertuvarla başlıyoruz. Ben 10 yıl kadar DDTde çalıştım. 2 yıldır İzmir Devlet Tiyatrosundaydım. Şimdi böyle bir görevle geri döndüm. Çok heyecanlıyım. Çünkü uzun yıllarımı verdiğim için Diyarbakır benim için özel bir yer. Burasının özel bir tiyatro olduğuna ve seyircisinin çok özel olduğuna inanıyorum. Diyarbakır çok şanslı şehir, burada bir tiyatro var. Bu tiyatro da çok şanslı, böyle bir seyircisi var. Bizi her zaman şaşırtan ve inanılmaz ilgiyle karşılayan bir seyircimiz var. 24 yıl önce sahnemizi burada açtık. Bu süre boyunca sadece Diyarbakırda değil, Doğu ve Güneydoğunun neredeyse tamamına turne yapan bir tiyatroyuz. İnşallah hep var olacaktır.
    
     -Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali-
    
     Gökhan, Diyarbakırlı oyun yazarı Orhan Asena anısına adadıkları Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivalinin hazırlıklarına devam ettiklerini, festivalin 1-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini de bildirdi.
     Coşkulu bir festivalin tiyatroseverlerle buluşacağını belirten Gökhan, 7 yerli yapımın yanı sıra, daha önce DDTde görev yapmış ancak başka bölgelerde görevli olan oyuncuların söyleşilere katılacağını kaydetti.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DDT, bu sezon iddialı yapımlarla seyircisini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER