Demirkazıkta dağcıların kaybolması

Demirkazıkta dağcıların kaybolması -Kamptaki dağcı Ahmet Burak Meriç, Demirkazık Kamp Eğitim Merkezine ulaştı -3 dağcıya ulaşılmasında 7 kurum ve kuruluştan 30 kişilik kurtarma ekibi görev aldı


NİĞDE (A.A) - Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağında bir arkadaşı ölen, diğer arkadaşı kurtarılan Ahmet Burak Meriç, Demirkazık Kamp Eğitim Merkezine ulaştı.
     Arkadaşları Abdullah Berna Sarın ve Mevlüt Parlak Güzeller Tepesine tırmanırken tepe altındaki kampta bekleyen Meriç, Parlakın cesedi ile ipte asılı kalan Sarının bulunmasının ardından kurtarma ekipleriyle Demirkazık Kamp Eğitim Merkezine geldi.
     Yorgun ve üzgün olduğu gözlenen Meriç, ailesiyle telefonla görüştüğünü belirterek, Tırmanış için farklı bir rota belirlemiştim ancak iki arkadaşım başka rotadan tırmanışa geçti. Mevlüt Parlak ilk düştüğü anda hayatını kaybetti çünkü ses vermiyordu. Helikopterin bize ulaşmak için üzerimizde dolaştığını gördüm dedi.
     İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Meriçe geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunarak, Ne mutlu ki sizin gibi gençler bu dağlara sahip çıkıyor ama daha güvenli, daha tedbirli davranılmalı. 2005te televizyon izlerken Demirkazıkta Utku isimli bir dağcının hayatını kaybettiğini duydum. Aynı yıl doğan oğluma ikinci bir isim arıyordum. Oğlumun adını Utku Deniz koydum. Allah bize de buralarda görev yapmayı nasip etti diye konuştu.
     Bu arada, askeri helikopter, Güzeller Tepesinde kurtarma çalışmasına katılan ekibi 3 sortide Demirkazık Kamp Eğitim Merkezine getirdi.
     Tırmanış sırasında asılı kalan, düşerek hayatını kaybeden ve kamptaki dağcıların bulunması için 7 kurum ve kuruluştan 30 kişilik kurtarma ekibi görev aldı.
    
     -Eğitim için geldiler, kurtarma çalışmasına katıldılar-
    
     Demirkazık Kamp Eğitim Merkezine eğitim amacıyla gelen Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı arama kurtarma timi (JÖAK) başta olmak üzere Niğde Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Niğdeden gelen arama kurtarma ekipleri, Hacettepe Dağcılık Kulübü ve Türkiye Dağcılık Federasyonundan 24 kişi, Güzeller Tepesine hareket etti.
     Konya 2. Ana Jet Üssü 135. Filoya bağlı helikopter, ekipteki 11 kişiyi gece Güzeller Tepesi zirvesine bıraktı. Ekibin diğer üyeleri de yürüyerek dağcıların kamp kurduğu bölgeye ulaştı. Helikopterin indirdiği ekip, dağın tepesinden ip sarkıtarak dağın kuzey duvarında asılı kalan Abdullah Berna Sarına ulaştı. Gıda ve sıvı takviyesi yapılan Sarın, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından zirveye çekildi. Aynı ekip, kayalıklara düşen Mevlüt Parlakın cesedini de istasyon kurarak helikopterin alabileceği konuma getirdi. Helikopter, Parlakın cesedi ile Sarını alarak Adanaya ulaştırdı.
     Kurtarma çalışmaları, Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şevki Türk ile 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Arif Öztürkün koordinasyonunda oluşturulan kriz masasından yönetildi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek - Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Demirkazıkta dağcıların kaybolması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER