DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert:

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert: -Son açıklanan ihracat rakamları, Avrupada bir hareketlenme ve piyasa açılmasının işareti olarak yorumlanabilir


DENİZLİ (A.A) - Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, son açıklanan ihracat rakamlarının, Avrupada bir hareketlenme ve piyasa açılmasının işareti olarak yorumlanabileceğini söyledi.
     Kocasert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DENİB tarafından kayda alınan ihracat rakamlarına bakıldığında, Temmuz ve Ağustos aylarındaki düşüşten sonra Eylül ayından itibaren ihracatın artışa geçtiğini belirtti.
     Bu düzelmede Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan ihracattaki iyileşme trendinin etkili olduğunu ifade eden Kocasert, şunları kaydetti:
     Türkiyenin ABye gerçekleştirdiği ihracat ilk 8 ayda yüzde 11 gerilemişken, eylül ayında yüzde 3 oranında bir yükselme gözlendi. DENİB tarafından kayda alınan ihracatı değerlendirdiğimizde de benzer bir durumu görebiliyoruz. DENİB tarafından Almanyaya yılın ilk 8 ayında gerçekleştirilen ihracattaki gerileme yüzde 23 oranındayken, Eylül ayında Almanyaya gerçekleştirilen ihracat sadece yüzde 2,7 oranında gerilemiştir. Dolayısıyla Eylül ayı performansının yılın ilk 8 ayına göre daha iyi bir performans gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Artış trendinin süreceğini düşünüyoruz. Son çeyrekte, her ay artı rakam açıklayacağımıza inanıyorum. Şu anda bizim için fırsat olarak kabul ettiğimiz Noel dönemine girdik. Bu artış Ekim ayında da devam edecektir. Son açıklanan ihracat rakamları, Avrupada bir hareketlenme ve piyasa açılmasının işareti olarak yorumlanabilir.
     Kocasert, ihracatta yakın coğrafyada yaşanan güvenlik sorunları ve Avrupa pazarındaki daralma nedeniyle Ocak-Ağustos döneminde yaşanan gerilemenin, iç pazardaki hareketlilik sayesinde telafi edilebildiğini vurguladı.
     Denizlili ihracatçılar olarak Eylül ayında bir rekora imza atıklarını dile getiren Kocasert, Bu yıl Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 28lik bir artışla 174 milyon dolar ihracat gerçekleşti. DENİB, kuruluşundan beri en yüksek aylık ihracat rakamına ulaşarak bir rekora imza attı dedi.
     DENİB Başkanı Kocasert, Türkiye ekonomisinin büyümesinde, ihracatın lokomotif rol oynadığını, dolayısıyla büyümenin sürdürülebilmesi için ihracatın önünün açılması gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER