Denizlide bir mermer tesisi, güneş enerjisi

Denizlide bir mermer tesisi, güneş enerjisi kullanmaya başladı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide bir mermer fabrikası, güneş enerjisinden elde ettiği elektrikle mermer plaka üretimi gerçekleştiriyor.
     Fabrika müdürü Serhat Sungur, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanayinin bütün kollarında olduğu gibi mermer sektöründe de üretim için enerjinin büyük öneminin olduğunu belirtti.
     Mermer firmalarının çevreyi kirleten tesisler olarak görüldüğünü ifade eden Sungur, bu olumsuz imajı yıkmak için çalışmalar yaptıklarını anlattı.
     Fabrika bahçesine kurdukları 500 kilovat saat kapasiteli güneş panellerinden elde ettikleri enerji ile mermer kesip üretim yaptıklarını kaydeden Sungur, Doğaltaşları keserken kullandığımız enerjiyi doğal bir kaynaktan üretiyoruz. Hem sektörümüze hem de diğer sanayi sektörlerine örnek olacağımızı düşünüyoruz. Gayet düzgün, sistemli ekonomik bir üretim yapıyoruz dedi.
     Hedeflerinin güneşten elde ettikleri kurulu gücü daha üst noktalara çıkarmak olduğunu dile getiren Sungur, yıl sonunda bin veya bin 500 kilovatlık güce çıkmayı, daha sonra 2 bin 500 kilovata kadar çıkmak istediklerini, böylelikle tamamen güneşten elde edilen enerjiyle üretim yapar hale gelebileceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Denizlide bir mermer tesisi, güneş enerjisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER