Denizlide gaz yakma töreni

Denizlide gaz yakma töreni -9 mahalle doğalgaza kavuştu


DENİZLİ (A.A) - Denizlide Kentgaz tarafından yapılan 20 milyon liralık yatırımla 9 mahallenin doğalgaza kavuşması dolayısıyla gaz yakma töreni düzenlendi.
     Denizli Belediyesi Bağbaşı Hizmet Binası önünde düzenlenen törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Kentgaz Denizli Genel Müdürü Mehmet Akif Tulukçu ile mahalle sakinleri katıldı.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir, törende yaptığı konuşmada, Denizlinin bulunduğu konum itibariyle daha önceleri kış mevsiminde yoğun hava kirliliği yaşandığını, bu nedenle Nisan ayında alınan kararla sıvı yakıt ve gaz dışında yakıt kullanımının yasaklandığını söyledi.
     Denizlide 2012ye kadar yapılan doğalgaz yatırımının 62 milyon lira olduğunu kaydeden Demir, sadece 2012de 20 milyon lira yatırım yapıldığını ifade etti.
     Zolan da konuşmasında, doğalgazın kullanımıyla hava kirliliğinin ortadan kalkacağını belirterek, Bu bölgemiz uzun zamandan beri arzu ettiği, talep ettiği, dünyanın kullandığı temiz ve kaliteli enerjiye kavuştu. 6 yıl önce başlayan doğalgaz sürecinde bu bölgeden sürekli talep gelirdi. Cumhuriyet, Hürriyet, Asmalıevler, Kayıhan, Zeytinköy, Bağbaşı, Kervansaray, Zümrüt ve Gökpınar mahallelerimizin bugün itibariyle her tarafı doğalgaz hattıyla çevrilmiş ve birçok evde kullanılır hale gelmiştir dedi.
     Daha sonra Vali Demir, Belediye Başkanı Zolan ve Kentgaz Denizli Genel Müdürü Tulukçu, Bağbaşına ilk gazı verdi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ogün Duru
<< Önceki Haber Denizlide gaz yakma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER