Denizlide yol çalışması sırasında tarihi kalıntılara

Denizlide yol çalışması sırasında tarihi kalıntılara ulaşıldı -Laodukya Köprüsünün genişletme çalışmaları sırasında Roma dönemine ait mezarlar bulundu


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale yolu üzerinde bulunan Laodikya Köprüsünün genişletme çalışmaları sırasında Roma dönemine ait mezarlar bulundu.
     Denizli Kültür Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, karayolları ekipleri tarafından yürütülen köprü genişletme çalışmaları sırasında ekiplerin arkeolojik kalıntılara rastladığını, bölgede 1 Şubatta başlattıkları kurtarma kazısı sonucu Roma dönemine ait tonozlu, lahit ve örgülü tekne tipi şeklinde 6 adet mezar bulduklarını belirtti.
     Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal ise mezarların henüz tam olarak açılmadığını ifade ederek, Şu ana kadar insan ve hayvan kemiklerine rastladık. Mezarların içine henüz girilemedi. Eğer bu mezarlar soygun amaçlı olarak daha önce açılmadıysa, önemli bulgular elde edebiliriz dedi.
     Konunun Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna intikal ettirileceği, mezarların bulunduğu yerde korunacağı, yol çalışmalarının bundan etkilenmeyeceği bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Denizlide yol çalışması sırasında tarihi kalıntılara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER