Türk Sağlık

Türk Sağlık-Sen Bitlis Şubesinden basın açıklaması


BİTLİS (A.A) - Türk Sağlık Sen Bitlis Şube temsilcisi Yüksek Koçak, yayınlanmayan ek ödeme yönetmeliği için basın açıklaması yaptı.
     Koçak, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının hakları söz konusu olunca, idarelerin kılının kıpırdamadığını savundu.
     Çalışanların mağduriyetinin önemsenmediğini belirten Koçak, şunları kaydetti:
     Sorun olacağı baştan bilinse bile, bir takım düzenlemeler ne yazık ki bir türlü hayata geçmiyor. Yeni ek ödeme yönetmeliğinin yayınlanmaması da bu tür vakaların sonuncusu olmuştur. 2 Kasım 2011de yayınlanan 663 Sayılı kanun hükmünde kararname uyarınca, hazırlanan ek ödeme yönetmeliği 17 Ağustos 2012te yürürlüğe girdi. Aradan geçen zamana rağmen ek ödeme yönetmeliği yayınlanmadı. Ortada bir yönetmelik olmayınca Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu işin kolayını buldu. Yeni yönetmelik yayınlanana kadar döner sermaye ödemeyin sadece ek ödeme verin diye kurumlara yazı gönderdi. Yani yeni yönetmelik yayınlanana kadar hastanelerde döner sermayeler ödenmeyecek. 5 ayda bir yönetmelik yayınlayamayarak beceriksizliklerinin faturasını çalışanlara yüklemişlerdir.
     Yönetmeliğin bir an önce çıkarılması gerektiğini vurgulayan Koçak, bu durumun çalışanları üzdüğünü ifade etti.
     Koçak, Bu yönetmelikte çalışanları adına değişiklikler yaparak döner sermaye sistemindeki adaletsizliklerin ve haksızlıkların giderilmesini istiyoruz. Çalışma barışını bozan, çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olan düzenlemelere de bir an önce son verilmeli. Çalışanları mutlu edecek onların, beklentilerini karşılayacak bir döner sermaye yönetmeliği hayata geçirilmeli dedi.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER