Denizlideki sokak köpekleri çok şanslı

Denizlideki sokak köpekleri çok şanslı -Sokak hayvanları için oluşturulan Beslenme Odağındaki köpekler, atık yiyecekler yerine kuru mama ile besleniyor -Belediye Başkan Yardımcısı Gökoğlan: Beslenme Odağımızda hayvanları sağlıklı


DENİZLİ (A.A) - İbrahim Süzer - Denizli Belediyesinin sokak hayvanları için kurduğu Beslenme Odağında kalan köpekler, atık yiyecekler yerine kuru mamayla besleniyor.
     Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve aşılarının yapılması için oluşturulan Sokak Hayvanları Beslenme Odağında yılda 4 bin hayvanın bakımını yaptıklarını belirtti.
     Beslenme odağındaki hayvanların beslenmesinde geçmişte çeşitli firmalardan temin edilen atık yiyeceklerin kullanıldığını, bir süre önce başladıkları deneme uygulamasında ise kuru mamanın çok farklı sonuçlar verdiğini gördüklerini anlatan Gökoğlan, burada kalan tüm köpeklerin kuru mamayla beslenmeye başlandığını ifade etti.
     Yaklaşık bin köpeğe kalori değeri yüksek K9 maması verildiğini, günde 200 kilogram kuru mamanın yaklaşık 300 liraya mal olduğunu dile getiren Gökoğlan, Beslenme Odağımızda hayvanları sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için kuru mama ile besleme kararı aldık. Uygulamaya koyduğumuz proje ile sokak hayvanlarımızı günde iki öğün kuru mama ile besliyoruz dedi.
     Beslenme Odağındaki klinikte 3 ameliyathanede, 7 hekimle 24 saat hizmet verdiklerini aktaran Gökoğlan, yılda 4 binin üzerinde köpeğin bakım, kısırlaştırma ve aşılarını yaptıklarını söyledi.
     Gökoğlan, Sakatlanan ve hastalanan köpeklerimizi nakil araçlarımızla kliniğimize götürüyoruz. Orada tedavilerini yaptırıyoruz. Burada günün her saati sokak hayvanlarıyla ilgili bir çalışma var. Çalışmalarımıza dernekler de destek veriyor. Denizlideki sokak hayvanlarımız sahipsiz değil diye konuştu.
     Hayvanlar için soğuk havaya karşı özel padoklar yaptırdıklarını anlatan Gökoğlan, her hafta pazar günü vatandaşları araçla ücretsiz olarak beslenme odağına götürdüklerini, hayvan sevgisi kazandırılmasının amaçlandığı etkinliklere özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Tolga Albay
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Denizlideki sokak köpekleri çok şanslı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER