Denizliden sofralık üzüm ihracatına başlandı

Denizliden sofralık üzüm ihracatına başlandı -Buldan ilçesinde üretilen sofralık çekirdeksiz üzüm çeşitleri başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor


DENİZLİ (A.A) - Denizlinin Buldan ilçesinde hasadına başlanan 2012 sezonu sofralık çekirdeksiz üzüm çeşitlerinin, başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere üzere birçok ülkeye ihraç edilmesine başlandı.
     Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Buldana bağlı Yenicekent beldesi ile Oğuz, Bölmekaya, Doğanköy ve Mahmutlu köylerinde üretilen sofralık çekirdeksiz üzümlerin hasat zamanın geldiğini söyledi.
     İlçede geçen yıl 154 bin ton olarak gerçekleşen üzüm rekoltesinden bu yıl 200 bin tona yaklaşmasını beklediklerini dile getiren Al, rekoltenin yarıya yakının ihraç edildiğini belirtti.
     Al, hasat edilen ürünlerin başta Avrupa birliği ülkeleri ile Ukrayna ve Rusya olamak üzere birçok ülkeye ihraç edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     İhraç edilen üzümlerin önemli bölümünü Sultaniye türü çekirdeksiz üzüm cinsi oluşturuyor. Bunun yanında Razaki, Superior, Red globe, Alfanso ve Antep karası türlerinde de üzüm üretiyoruz. Üzümlerimiz bu sene iç piyasada ortalama 1 liradan alıcı buluyor. Geçen yıl 80 bin ton üzüm ihraç ettik. Bu yıl ise bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Samet Kıyak / İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Denizliden sofralık üzüm ihracatına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER