Denizli Devlet Hastanesinde Sağlıkta Şiddet konferansı

Denizli Devlet Hastanesinde Sağlıkta Şiddet konferansı


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Canural, Hastanelerdeki şiddetin önlenmesinin birinci derecede sorumlusu hastane idarecileridir dedi.
     Canural, hastanenin konferans salonunda Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans konulu konferans düzenledi. Canural, hastane çalışanlarına, 3 Mayısta Ankarada katıldığı Sağlıkta İletişim, Sağlıklı İletişim konulu Sağlık Yöneticileri toplantısında alınan kararları anlattı.
     Toplantıda sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ele alındığını ifade eden Canural, Sağlıkta Dönüşümde gösterilen başarının Sağlıkta Şiddet konusunda da gösterileceğini dile getirdi.
     Ankarada düzenlenen toplantıda sağlıkta şiddetle ilgili yasal düzenlemelerin birbiri ardına geleceğinin altının çizildiğini anlatan Canural, Bu problemin birinci derecede sorumlusu, hastane idarecileridir. İdareci olarak bize bu konuda büyük görevler düşüyor dedi.
     Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planı hakkında bilgi veren Başhekim Canural, Beyaz kod sisteminin çok iyi çalışması şart. Herhangi bir yerde şiddet eğilimi varsa, süratle orada harekete geçmeye mecburuz. Bunun için önümüzdeki günlerde acil yardım butonları oluşturulacağı toplantıda konuşuldu. Ayrıca yine toplantıda hastanelerde Çalışan Güvenliği Komitelerinin aktif bir şekilde çalışması gerektiği kararlaştırıldı ve buna bağlı yakında bu komitelerle çalışacak Çalışan Hakları ve Çalışan Güvenliği Birimleri oluşturacağız diye konuştu.
     (MUS-TLA-RMZ)
<< Önceki Haber Denizli Devlet Hastanesinde Sağlıkta Şiddet konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER