Deprem şehitleri anısına İzmit Körfezine daldılar

Deprem şehitleri anısına İzmit Körfezine daldılar -KOÜSAT tarafından düzenlenen "Mavi Paylaşım 2013" etkinliği kapsamında, deprem şehitleri için Gölcükte su altına dalış yapan öğrenciler, enkaz altında kalan yapıları görüntüledi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi Sualtı Topluluğu (KOÜSAT), tarafından düzenlenen "Mavi Paylaşım 2013" etkinliği kapsamında Gölcüke gelen dalgıç öğrenciler, Marmara Depreminde su altında kalan yapıları görüntüledi.
     Gölcük Değirmendere Sahilinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan farklı üniversitelerden 25 öğrenci, burada körfeze dalış yaparak, depremde su altında kalan binaların enkazından görüntü çekti.
     Sahildeki öğrencilerin de denize karanfil bıraktığı etkinlikte, AA muhabirine açıklama yapan KOÜSAT Başkanı Eray Ersoy,topluluklarının, 17 yıldır aktif olarak faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.
     Bugüne kadar yaklaşık bin kişiye dalış eğitimi verdiklerini anlatan Ersoy, her sene su altı camiasının önde gelen isimlerini bir araya toplayıp "Mavi Paylaşım Sualtı ve Bilimleri Toplantısı"nda buluşturarak ortak bir platform oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
     Ersoy, bugün Marmara Depreminde ölenlerin anısına dalış yaptıklarını dile getirerek, bunu her sene gerçekleştirmeye çalıştıklarını kaydetti.
     Depremin unutulmaması için başka illerde depremi yaşamamış üniversite öğrencilerini buraya getirip dalış yaptırdıklarını anlatan Ersoy, depremin sonuçlarını göstermeyi amaçladıklarını ifade etti.
     Dalış yaptıkları yerde bir otel, iki katlı bir bina, çınar ağaçları, araba ve enkaz yıkıntılarının bulunduğuna dikkati çeken Ersoy, kameralarla bunları görüntülediklerini anlattı.
    
     -"Her insanın hissetmesi gereken bir nokta"-
    
     Dalış yapan sporculardan Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi Okan Özgün de ilk defa katıldığı organizasyonda, burada yaşanan duygulara ortak olmayı amaçladığını belirtti.
     Suyun altındayken o duyguyu yaşadıklarını vurgulayan Özgün, "Teknik olarak bakıldığında bulanık bir suya sahip ama önemli olan dalış değil, bu atmosferi solumaktı. Su altında bir araba batığı, ev kolonları, daha önceki projelerden kalma engellilerle ilgili resimler var, onları gördüm. Depremin ne kadar korkunç bir felaket olduğunu, insanların nerelerde, ne durumlarda, o anı nasıl yaşadıklarını gerçekten anlayabiliyorsunuz. Her insanın hissetmesi gereken bir nokta" diye konuştu
    
     Muhabir: Şahin Oktay - İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Deprem şehitleri anısına İzmit Körfezine daldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER