Depremi yaşadı, 13 yıldır prefabrikte kalıyor

Depremi yaşadı, 13 yıldır prefabrikte kalıyor -Marmara depreminde kızını kaybeden Firdevs Akgül, depremin ardından betonarme binalara girmeye korktuğu için 13 yıldır prefabrike evde yaşıyor -Acılı anne Akgül: -Betonarme binaya ç


SAKARYA (A.A) - Çağrı Turgut - Marmara depreminde kızını kaybeden Firdevs Akgül, depremin ardından betonarme binalara girmeye korktuğu için 13 yıldır prefabrike evde yaşıyor.
     17 Ağustos Marmara depreminde 2 katlı evlerinin üzerine 5 katlı binanın devrilmesi sonucu eşi, kızı ve oğluyla birlikte enkazda kalan Firdevs Akgül, evladını o gece kaybetti, kendisi, eşi ve oğlu ise yaralı olarak kurtarıldı.
     Hastanedeki tedavilerinin ardından Akgül, hem kaybettiği evladının özlemiyle, hem de depremin kendisinde bıraktığı psikolojik rahatsızlıklarla mücadele etti.
     Depremin ardından bir daha betonarme binalarda kalamayan Akgül, psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle de tedavi gördü.
     Akgül, hala depremzedeler için inşaa edilen ve şu anda harabe haline gelen Dernekkırı Prefabriklerinde eşi ve oğluyla birlikte yaşıyor.
     Akgül AA muhabirine, deprem gecesi ufak bir sarsıntıyla irkildiklerini belirterek, depremde 5 katlı binanın üzerlerine devrildiğini söyledi.
     Deprem sırasında kızının odasından anne diye seslendiğini anlatan Akgül, o günü hala unutamadığını söyledi.
     Yıkılan evlerinde eşiyle birlikte çocuklarını kurtarmaya çalıştığını anlatan Akgül, oğlunu enkazdan kurtarmayı başardıklarını ancak kızını kurtaramadıklarını aktardı.
    
     -Anneler Gününde kızımın mezarına gidiyorum-
    
     Akgül, bazen kızının kabrine gittiğini ve onunla konuştuğunu belirterek, Kabrinde bayrak var, rengi solduğunda değiştiriyoruz, çiçeklerini tazeliyoruz, mezar taşını temizliyoruz. Sabah kalkmışım, birden gitmişim, oradayım. Bazen eşime bile haber vermeden gidiyorum, orada buluyorum kendimi. Anneler Gününde kızımın mezarına gidiyorum. Onun bana gelmesi gerektiği günlerde ben ona gidiyorum. Kızımı tanıyanlarla hiç görüşmüyorum dedi.
     Deprem sonrasında psikolojik sorunlar yaşadığını ifade eden Akgül,betonarme binalara girmekten çekindiğini kaydetti.
     Betonarme binaya çocuğumu ya da eşimi kaybederim korkusuyla giremiyorum diyen Akgül, şunları anlatı:
     13 yıldır prefabriklerde yaşıyoruz. Oğlumuzun hayatta olması çok büyük bir destek. Eşimle de birbirimize kenetlendik. Bazı aileler depremden sonra yıkıldı, perişan oldu. Acımızı paylaştık, destek olduk birbirimize. Bayram da geliyor. Bayramlar da bizim için bayram gibi değil. Aşırı bir durgunluk oluşuyor üzerimizde.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Depremi yaşadı, 13 yıldır prefabrikte kalıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER