Derikte 42 senelik kan davası barışla

Derikte 42 senelik kan davası barışla sonuçlandı


MARDİN (A.A) - Mardinin Derik ilçesinde, 42 yıldır kan davalı olan iki aile törenle barıştırıldı.
     Aralarındaki kan davasında 2 kişinin hayatını kaybettiği Atız ve Bahçeci aileleri, BDPlilerin girişimiyle bir araya getirildi.
     Bir tesiste düzenlenen barış törenine BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, Mazıdağı Belediye Başkanı Hasip Aktaş ile çok sayıda davetli katıldı.
     Baluken törende yaptığı konuşmada, BDP olarak barış adına üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getirmeye devam edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:
     "Barış süreciyle Türkiye genelinde barışa giden tüm yollarda seferber olacağız. Derikte atılan bu adım, bütün dargınlara örnek olacaktır. Bu verdiğiniz mesaj, Ortadoğunun her tarafında barışın en güçlü mesajlarından biridir. Bugün Ortadoğuda bütün halkların kaotik bir savaş içine girdiği bir dönemde biz insanlığa örnek büyük bir barış hamlesinin geliştirilmesinin çabası içerisindeyiz."
     Barışan taraflardan Sadettin Atız, babasız büyüdüklerini ifade ederek, "Bu acıyı Allah başkasına yaşatmasın. Bizi bir araya getiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
     Şirin Bahçeci de babasız büyümenin çok acı olduğunu, ancak bugün bunu barışla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Umarım bir daha bu tür husumetlerle karşılaşmayız" diye konuştu.
     Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı barış töreninde davetlilere yemek verildi.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Derikte 42 senelik kan davası barışla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER