Derste keklik yetiştirecekler

Derste keklik yetiştirecekler -Manisa Gazi Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine Fen ve Teknolojileri dersi kapsamında yetiştirmeleri için 50 tane keklik yumurtası dağıtıldı


MANİSA (A.A) - Manisa Gazi İlkokulu 8. sınıf öğrencileri, Fen ve Teknolojileri dersi kapsamında keklik yetiştirecek.
     Öğrencilere keklik yumurtası teslimi için düzenlenen törende konuşan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğrencilerin Milli Parklar Müdürlüğünün türü tükenmekte olan keklik projesine destek vermek istediklerini, bu doğrultuda Afyonkarahisardan keklik yumurtası getirildiğini söyledi.
     Manisa Milli Parklar Müdürü Mustafa Kandırmış ise Gazi İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından kendilerine yapılan isteğin ardından Afyonkarahisar Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Keklik Üretme İstasyonundan 50 keklik yumurtası getirttiklerini ifade etti.
     Gazi İlkokulu Müdürü Abdülkadir Topçu da projede kullanacakları kuluçka makinesini bir öğrenci velisinden emanet aldıklarını, keklik taşıma kafeslerinin de yine öğrenciler tarafından İş Eğitimi dersinde yapıldığını söyledi.
     Topçu, projenin sıfır maliyetle gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
     Okulun Fen ve Teknolojileri öğretmeni Serdal Battal ise öğrencilerinin keklik yumurtalarındaki kuluçka süresini bu projede göreceklerini belirterek, Keklikler yumurtalardan çıktığında keklik palazları besleme ünitesine alacağız. Mayıs ayı sonunda öğrencilerimizle birlikte keklikleri doğaya salacağız dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Derste keklik yetiştirecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER