Dev akvaryumda geri sayım başladı

Dev akvaryumda geri sayım başladı -Antalyada yapımı büyük oranda tamamlanan ve balıkların getirilmeye başlandığı, dünyanın en büyük tünellerinden birine sahip olan Antalya Akvaryum kapılarını 15 Ağustosta ziyaretçilere açacak


ANTALYA (A.A) - Okan Özer - Antalyada yapımı büyük oranda tamamlanan ve balıkların getirilmeye başlandığı, dünyanın en büyük tünellerinden birine sahip olan Antalya Akvaryum kapılarını 15 Ağustosta ziyaretçilere açacak.
     Arapsuyu Olbia Kanyonunda 30 dönümlük arazi üzerinde, 15 bin metrekarelik kapalı alana yapılan dev akvaryumda geri sayım başladı. Uzmanlar gözetiminde çeşitli ülkelerden uçaklarla ve özel araçlarla getirilen balıkların akvaryumlara yerleştirilme işlemlerinin sürdüğü akvaryumda, aktarma işleminin ardından binlerce balık ve su canlısı ziyaretçilerle buluşacak.
     Dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirler, göller gibi 40dan fazla tematik akvaryum tankı bulunan Antalya Akvaryumda, 131 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde bir de tünel akvaryum sistemi yer alıyor. Bu özelliğiyle dünyanın en büyük tünel akvaryumlarından birine sahip olan akvaryumda, 7 bin ton su kullanıldı.
     Akvaryumun bazı tanklarında yer alan otomobil, heykel ve özelikle ana tankta bulunan 2. Dünya Savaşında Akdenizde düşürülen İtalyan savaş uçağının replikası, bir yandan balıklara ev sahipliği yaparken bir yandan da ziyaretçilere görsel ziyafet sunacak.
     Proje kapsamında Maldiv Adalarını öykülendiren yüzme akvaryumunda vatoz ve köpek balıkları gibi deniz canlıları bulunacak ve isteyenler burada şnorkelle yüzebilecek.
    
     -Yaz sıcaklarında kar keyfi yaşatacak-
    
     Kompleks içerisinde yer alan Kar Dünyası ise ziyaretçilere farklı bir deneyim yaşatacak. Yaz aylarında hava sıcaklığının 45 dereceye ulaştığı Antalyada kar keyfi yaşatacak alan için ayrılan bin 200 metrekarelik alanda sıcaklık sıfırın altında 5 derece olacak ve belirli aralıklarla kar yağdırılacak. İçerisinde buzdan evler, kafeler, kaydıraklar ve hayvan maketleri yer alan alanda ziyaretçiler kar topu oynayabilecek.
     Dünya Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğine (WAZA) de üye olması hedeflenen dev akvaryum, 15 Ağustos Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilere açacak.
    
     -Sadece balıkları ile değil tasarımı ile de dikkat çekecek-
    
     Antalya Aquarium Şirketi ortaklarından İrfan Demirok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Kasımda akvaryumun temelini attıklarını belirterek, akvaryumu oldukça hızlı bir şekilde tamamladıklarını söyledi.
     Demirok, Antalya Akvaryumun dünyanın enlerini barındıran bir akvaryum olduğunu kaydederek, Dünyanın en büyük tünel akvaryumlarından biri olacak. 131 metre uzunluğunda 3 metre genişlikte tünele ve 40 farklı tanka sahibiz. Dünyanın en iyi dekoratörü ve en gelişmiş sistemleri kullanıldı. Aynı zamanda dünyanın en berrak akvaryumu olacak dedi.
     Akvaryumdaki tankların tasarımının dünyaca ünlü İtalyan heykeltıraş Benedetti tarafından yapıldığını belirten Demirok, projenin mimarının, sermayesinin, yapanların Türk olduğunu, ancak sistemlerinin dünyanın en iyileri olduğunu vurguladı.
     Demirok, Ziyaretçiler kesinlikle beklemedikleri bir dünya ile karşılaşacaklar. Dünya denizlerini, nehirlerini, Türkiye denizlerini, köpek balıklarını görme fırsatı bulacaklar diye konuştu.
     Şirket ortaklarından Ramazan Atılgan da akvaryumu 7 ay gibi kısa bir zamanda Antalya ekonomisine ve marka değerine katkı sağlamak amacıyla tamamladıklarını söyledi.
     Bir şehrin en önemli özelliklerinden birinin marka değeri olduğunun altını çizen Atılgan, kendilerinin de Antalyanın marka değerine akvaryumla önemli katkı sağlayacaklarını düşündüklerini dile getirdi.
     Atılgan, Bu, bizim için sadece para meselesi değil, bir eğitim meselesidir de. Özellikle öğrencilerimize ve gençlerimize büyük katkı sağlayacaktır diye konuştu.
     Ortaklardan Cüneyt Alpgüven ise akvaryumu tasarlarken ziyaretçilerin dünya denizlerini ve bu denizlerdeki su altı yaşantısından örnekleri, mercanlardan örnekleri görmesini, bu denizleri tanımasını sağlayacak bir konsept düşündüklerini anlattı.
     Alpgüven, uygulamada bu konsepti bölüm bölüm gerçekleştirdiklerini, ayrı ayrı bölümlerde çeşitli bölgelerdeki nehir, göl, okyanus ve denizlerin su altının işlendiğini söyledi.
     Sadece balıkları değil, tasarımları görmek için de ziyaretçilerin akvaryumu gezmesini istediğini belirten Alpgüven, Asyanın özgü tasarımları, heykelleri, Mısıra özgü tasarımlar heykeller... Bizim akvaryum konseptimizde sadece balıklar değil farklı yörelerin tatlı suları, nehirlerinin de yer aldığı bölümlerimiz var diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dev akvaryumda geri sayım başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER