DEVADER üyeleri fidan dikti

DEVADER üyeleri fidan dikti


KARABÜK (A.A) - Eczacılar ve Sağlık Sektörü Çalışanları Derneği (DEVADER) üyeleri ağaç dikti.
     Doktor, diş hekimi, eczacı ve sağlık sektörü çalışanlarından oluşan dernek üyeleri, Karabük Üniversitesi (KBÜ) kampüs alanında önceden belirlenen dikim yerinde toplandı. Grup, daha sonra fidanları kampus alanına dikti.
     KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal burada yaptığı konuşmada, üniversite olarak yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına ayrı bir önem verdiklerini, bu kapsamda bugüne kadar 200 bin metrekare alanı yeşillendirdiklerini söyledi.
     156 türde 145 bin ağaç dikimi taptıklarını belirten Uysal, Karabük Üniversitesi doğaya gösterilen saygı açısından da diğer üniversitelerden farklı. Dikilen her ağacın üzerine dikene ve ağaca ait bilgilerinin yer aldığı kimlik kartı asıyoruz. İnsanlar bu sayede dikilen ağaçların ne ağacı olduğunu biliyorlar. Her şeyden önemlisi üniversitede okuyan gençlerimiz, her gördüğünü ağaç olarak nitelendirmeyerek ne ağacı olduğunu biliyorlar. Hem doğayı zenginleştiriyor hem de gençlerimizi bilinçlendiriyoruz diye konuştu.
     DEVADER Başkanı Erdal Biber de Üniversitede kalıcı ve güzel bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek, Böyle güzel bir günde çok hayırlı bir faaliyet gerçekleştirmemizi sağlayan Uysala ve bugün burada emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu ağaçlar büyüdükçe dostluk ve hizmette devam edecektir ifadesini kullandı.
     Uysal, ağaç dikenlere sertifika verdi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber DEVADER üyeleri fidan dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER