Deve güreşi sezonu hafta sonu açılacak

Deve güreşi sezonu hafta sonu açılacak -Ege ve Marmara Bölgesinin ilk deve güreşi, Çanakkalenin Ezine ilçesine bağlı Üvecik köyünde yapılacak


ÇANAKKALE (A.A) - Deve güreşi 2012-2013 sezonu, Çanakkalenin Ezine ilçesine bağlı Üvecik köyünde yapılacak etkinlikle açılacak.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ege ve Marmara Bölgesinde sezonun ilk deve güreşi organizasyonu, Üvecik köyünde gerçekleştirilecek.
     Balıkesir ve Çanakkalenin yanı sıra Ege ve Marmaradan yoğun ilginin gösterileceği güreşlere katılacak deve sahipleri son hazırlıklarını yapıyor.
     25 Kasımda düzenlenecek güreşlere Burhaniye ve civarından, Muhbir, Kapçı, Faytoncu, Hareketli, Audi, Cenk, Armağan, Kaptan, Şımarık Çocuk, Gemici, Has Yörük ve Gen Kasap isimli develer katılacak. Burhaniye Deve Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği, 12 deveyle katılacakları etkinlikte birincilik hedefliyor.
     Öte yandan, deve güreşi sezonunun açılacağı ilk etkinliğe 100ün üzerinde devenin katılacağı öğrenildi. Katılan her devenin sahibine birer küçük altın verecek organizasyon komitesi, birinciyi bin lirayla ödüllendirecek.
     Organizasyon komitesi, halkın ücretsiz olarak görebileceği ilk deve güreşlerini, 20 bin kişinin izlemesini bekliyor.
     Etkinlik kapsamında güreşlerden bir gün önce akşam Deve Gecesi düzenlenecek.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Deve güreşi sezonu hafta sonu açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER