Dicle Üniversitesindeki izinsiz gösteri

Dicle Üniversitesindeki izinsiz gösteri -Üniversitede, bir grup öğrenci açıklama yaptı -Öğrencileri taşıyan belediye ve özel halk otobüslerinin camları kırıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesinde (DÜ) düzenlenen konferansı engellemek için Kongre Merkezine yürümek isterken, polisin müdahalesiyle dağıldıktan sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) önünde toplanan öğrenciler açıklama yaptı.
     Dicle Üniversitesinde bir öğrenci kulübünce Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen konferansın yapılacağı Kongre Merkezine yürümek isteyen ve polisin müdahalesiyle dağılan öğrenciler, İİBF önünde toplanarak açıklama yaptı. Daha sonra konuşan bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, üniversitede gerginliğin devam ettiğini söyledi.
     Gerginliğe son vermek istediklerini, fakat üniversite yetkilileri ile görüşemediklerini savunan Tuğluk, "Rektör telefonlarımıza cevap vermiyor. Olayların sorumlusu rektördür. Öğrencilerle konuşmaya ve onları sakinleştirmeye çalışıyoruz" dedi.
     Açıklamanın ardından Tuğlukun kafasına şişe isabet etti. Yürümelerine izin verilmeyen öğrenciler, belediye ve özel halk otobüslerine bindi. Elazığ Caddesinde üniversiteden kent merkezine gelen belediye ve özel halk otobüslerin camları bir grubun taşlı saldırısı sonucu kırıldı.
     Bu olay üzerine otobüslerden inen öğrenciler, Elazığ Caddesinden Dağkapı Meydanına kadar yürüdü. Zaman zaman terör örgütü lehine slogan atan grup, polisin uyarısıyla dağıldı.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Dicle Üniversitesindeki izinsiz gösteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER