Didimde konuk edilen Vanlı depremzedeler

Didimde konuk edilen Vanlı depremzedeler -Kaymakam Emiroğlu: İlçemizde ağırladığımız yaklaşık bin depremzede mutlu ayrıldı. Mülki ve yerel idare ile halkımızın gösterdiği güleryüz ve hassasiyet onlara yaşadıkları travmayı unutturdu


AYDIN (A.A) - Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Vandaki depremin ardından Didim ilçesindeki kamuya ait dinlenme tesislerine yerleştirilen yaklaşık bin depremzedenin ilçeden mutlu ayrıldığını söyledi.
     Emiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vanda yaşanan deprem felaketinin ardından Didimde bin kadar depremzedeyi 9 ay süreyle ağırladıklarını belirtti.
     Depremzedelerin Didimde bulundukları süre zarfında barınma, yiyecek, giysi, kırtasiye ve hasta bakım hizmeti başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Emiroğlu, bu ihtiyaçlar için Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 1 milyon 843 bin 310 lira, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından da 372 bin 235 lira harcandığını kaydetti.
     Depremzedeler için toplam 2 milyon 215 bin 545 lira harcandığını açıklayan Emiroğlu, Van depremini yaşayanlar için devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini söyledi.
     Bu seferberlikte Didim olarak yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Ersin Emiroğlu, İlçemizde ağırladığımız yaklaşık bin depremzede mutlu ayrıldı. Ayrılırken helallik isteyenler oldu. Mülki ve yerel idare ile halkımızın gösterdiği güleryüz ve hassasiyet, depremzedelere yaşadıkları travmayı unutturdu dedi.
    
     -Depremzede öğrencinin duygulandıran mektubu-
    
     Depremzedeler arasında yer alan yüksek lisans öğrencisi Erdal Polatın Didim Kaymakamlığına bir mektup bıraktığını da anlatan Emiroğlu, mektubun kendisini çok duygulandırdığını ifade etti.
     Didime gelen depremzedeleri güzel düşüncelerle uğurlamaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Emiroğlu, depremzede Erdal Polatın mektubunu basın mensuplarıyla paylaştı.
     Emiroğlu, mektuptan şu ifadeleri okudu:
     Sahipsiz olmadığımızı gösteren bir devlet, sadece yalnızlığını değil, yastığını, battaniyesini, en önemlisi yüreğindeki sevgiyi bizimle paylaşan bir halk ve şimdi buradan ayrılmanın hüznü... Bu güzel insanlardan, bize her türlü desteği veren sizlerden, Vanın nüfusunun 1 milyon değil, 75 milyon olduğunu gösteren sizlerden ayrılma vakti... Artık geleceğe daha umutla bakıyorum. Ülkeme hizmet etmek için daha şevkliyim. Ülkemi ve ülkemin güzel insanlarını daha çok seviyorum. Her şey için teşekkürler Didim.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Didimde konuk edilen Vanlı depremzedeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER