Didim Apollon Tapınağında temizlik tartışması

Didim Apollon Tapınağında temizlik tartışması (Fotoğraflı - Görüntülü)


AYDIN (A.A) - Didimde tarihi Apollon Tapınağında temizlik tartışması yaşandı.
     Tapınak önünde buluşan bir grup Türk vatandaşı ile ilçede yaşayan İngilizler, Apollon Tapınağı içinde ve çevresinde çevre temizliği yapmak için bir araya geldi.
     Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacının da eşlik ettiği grup, ellerinde çöp poşeti ve temizlik malzemeleriyle Apollon Tapınağına girmek istedi. Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yetkisinde işletilen tapınağa girmek isteyen grup üyelerinden gişe görevlilerinin içeriye giriş ücreti istemesi üzerine sözlü tartışma yaşandı.
     Tartışma üzerine gişe önüne gelen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, burada bulunan TÜRSAB Ege Bölge Müdürü Emin Dereliye tepki gösterdi.
     Grubun kendisi ile birlikte olduğunu ve çevre temizliği yapmak için tapınak içine girmek istediklerini belirten Kamacıya gişede bulunan görevliler, Bize bu yönde bir bildirim gelmedi. Resmi bir yazı olmadan sizi içeriye alamayız. Ayrıca bizim kendi temizlik ekibimiz var karşılığını verdi.
     Milet Müze Müdürlüğüne bildirim yaptıklarını ileri süren Kamacı ise gişe çalışanları ile yaşadığı tartışma sonrasında, Burada yaşayan insanlar yaşadıkları çevredeki güzelliklerin çöplerle gölgelendiğini görerek duyarlı bir hareket içine giriyorlar. Sizin yaptığınıza bakın, yazıklar olsun diyerek tepkisini dile getirdi.
     Apollon Tapınağının içine alınmayan grubu ücretlerini Belediye Başkanı Kamacı ödeyerek içeri soktu. Tapınak içinde temizlik yapan grubun biriktirdiği çöpler, Didim Belediyesine ait traktörle taşındı.
     İngiliz vatandaşların gösterdiği duyarlılık karşısında takınılan tavrı çok yanlış bulduğunu ifade eden Kamacı, Bakın,Tapınak içi, görevliler tarafından temizleniyor dediler. Ancak çıkan çöpler huzurunuzda diye konuştu.
     Olayın ardından Milet Müze Müdürü Mehmet Arif Bilici, yaptığı açıklamada, tapınağın içinin temizlenmesine yönelik Didim Belediyesinden kendilerine bir talep gelmediğini, izin talebinin içeriye girmeden tapınak çevresinde temizlik yapmak amacıyla yapıldığını savundu. Bilici, Tapınak içerisi TÜRSAB bünyesinde. Bizim zaten tapınak içinde gerçekleşecek işlemler için izin vermek gibi bir yetkimiz yok dedi.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Didim Apollon Tapınağında temizlik tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER