DİGİADdan Sektörel Tecrübe Paylaşım toplantısı

DİGİADdan Sektörel Tecrübe Paylaşım toplantısı -Diyarbakır Valisi Toprak: Artık ülkemizden yurt dışına giden hiç kimse umutsuzluğa ve karamsarlığa düşmüyor. Bakıyoruz oradaki gelişmelerin tümü ülkemizde de var (F


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Artık ülkemizden yurt dışına giden hiç kimse umutsuzluğa ve karamsarlığa düşmüyor. Bakıyoruz oradaki gelişmelerin tümü ülkemizde de var dedi.
     Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği (DİGİAD), Dedeman Otelde Sektörel Tecrübe Paylaşım toplantısı düzenledi.
     Toplantıda konuşan Vali Toprak, başarmanın yolunun hayal kurmaktan geçtiğine dikkati çekerek, Eğer hayal kurabiliyorsak, o hayallere ulaşmak için tüm çabamızı oluşturursak ve hayallerimize yoğunlaşabilirsek o hayallerin bir bir gerçekleştiğini görürüz. Allahın bize bağışladığı aklı doğru kullanırsak başaramayacağımız hiçbir iş olmaz. Diyarbakıra geleli 2.5 yıl oluyor, inşaat sektörünün bu süreçte nasıl ilerlediğini görüyorum. Bir milli gelir artışı, bir ekonomik hareketlilik ve bir heyecan var. Bu güzel şeylerin hayata geçirilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Diyarbakırda çevre yolu yoktu, çevre yolu yapıldı. Köprü, alt ve üst geçitler yoktu bakıyorsunuz onlar oluyor. Biraz sabırlı ama talepkar olmak lazım. Olumlu olan her bir konuya da katkı sağlamak lazım. Sizler ekonominin ve gelirin temel taşlarısınız. Sizler çalışıyorsanız, o lokomotif arkadaki vagonları da çekip olumlu bir noktaya götürecektir. Devamlı ileriyi görünüz. Daha düne kadar yurt dışına çıktığımızda oralara gıpta ile bakardık. Orada satılan bir ürünü ülkemize getirmek için heyecanla beklerdik. Projelere hayretle bakardık. Artık ülkemizden yurt dışına giden hiç kimse umutsuzluğa ve karamsarlığa düşmüyor. Bakıyoruz oradaki gelişmelerin tümü ülkemizde de var. Daha dün kendimizi ezilmiş, dışlanmış gördüğümüz dünya ülkelerinden iyi bir noktaya geldiğimizi görüyoruz. Bunda şüphesiz ki sizlerin önemli katkıları oldu ve olacak.
    
     -Türkiye de en son krize girecek sektör inşaat-
    
     İnanlar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 47 yıldır inşaat sektöründe yer alan firma olarak bugüne kadar 219u İstanbul, 1i de Antalyada olmak üzere 220 proje gerçekleştirdiklerini söyledi.
     İnan, Mimar Sinan İmar, Kültür ve Eğitim Vakfının da başkanı olduğunu, vakıf hizmetleri kapsamında Erzincanda yaptıkları yurdun ardından, Diyarbakırın Çermik ilçesinde de bir yurt yaptıklarını, Vanda da bir yurt yapacaklarını belirtti.
     İnşaatın ülkenin temel taşı olduğunu, inşaat sektörünün Türkiyede hiç bir zaman kriz yaşamayacağına dikkati çeken İnan, Türkiyede en sor krize girecek sektör inşaat. Son 10 yılda Türkiye 3 kat büyüdü, milli gelirimiz arttı. Türkiye etrafındaki 40 ülkenin merkez ülkesi olmaya başladı. Türkiye tıpkı Osmanlıda olduğu gibi dışarıda etkili olmaya başladı. Bunun 3 temel nedeni Türkiyenin yurt dışında okulları, dizi ve filmleri ile inşaat yapan firmalarının olmasıdır. Dünyada Çinden sonra hızla büyüyen 2. ülke Türkiyedir dedi.
    
     -Yaptık, sattık devri kapandı-
    
     İnan, Türkiyede inşaatın geliştiğini, İstanbulda ise daha da fazla gelişme gösterdiğini vurgulayarak, Diyarbakıra her gelişinde inşaatların çoğaldığını görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     İnşaatta kalite ve reklamın çok büyük önem arz ettiğini ifade eden İnan, Artık yaptık sattık devri kapandı. Numune daireler çok önemli, numune daireler yapmanız gerekli. İletişim çağında yaşıyoruz, bir tıkla firmaların ne yaptıklarını görüyoruz. Bunun için yanlış yapma şansımız yok. Müşterilerimizin cebindekileri son kuruşuna kadar alıyoruz. Eski parayla 500-600 milyar parasını alıyoruz. O insanlar bize hayatlarını emanet ediyorlar. Bu bilinçle davranalım. Sakın işi riske atmayalım. İşler hallolur diye düşünmeyelim. Muhakkak işi başta doğru planlayalım. İflas eden şirketlere baktığımızda bunların plan yapmayan firmalar olduğunu görüyoruz. Estetik, peyzaj, aydınlatma sistemleri çok önemli, tuvalet ve banyolar geniş olmalı bunlara dikkat etmemiz lazım. Biz yaptığımız her işin kuruşu kuruşuna planını yaparız diye konuştu.
    
     -Diyarbakırda inşaat bütün sektörlerin lokomotifi-
    
     DİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Korkutata, ülke ekonomisinin son 10 yıl içerisinde dünyada hissedilir şekilde büyüdüğünü, büyümeye de devam ettiğini belirterek, bu büyüme içerisinde zaman zaman sanayi sektöründe gerilemeler olsa da inşaat sektöründe hiç bir aksama yaşanmadığını söyledi.
     İnşaat sektörünün büyümeye devam ettiğini ifade eden Korkutata, inşaat sektörünün 400 farklı sektörle irtibatlı bir sektör olması nedeniyle bu sektördeki büyümenin ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığına işaret etti.
    
     Muhabir: İsmail Ersan-Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber DİGİADdan Sektörel Tecrübe Paylaşım toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER