Dijital Tasarımcılara sertifika

Dijital Tasarımcılara sertifika -Şanlıurfada "GAP tarım sektöründe özelleşmiş dijital tasarım ve inovasyon eğitim merkezi"neki başarılı kursiyerlere sertifika verildi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada "GAP tarım sektöründe özelleşmiş dijital tasarım ve inovasyon eğitim merkezi"neki başarılı kursiyerlere sertifika verildi.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi(BKİ) Harran Üniversitesi ve Medyasoft işbirliğiyle 1 milyon TLnin üzerinde yatırımla kurulan merkezdeki 45 kursiyer Harran Üniversitesi (HRÜ) Osmanbey Yerleşkesindeki Mühendislik Fakültesi anfisinde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde belgelerini aldı.
     GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, törende yaptığı konuşmada, tasarım ve inovasyonun önemli olduğunu söyledi.
     Bölgede, endüstriyel alana yönelik dijital tasarım konusunda altyapı hazırlamak için bu merkezi açtıklarını anlatan Karahocagil, şöyle konuştu:
     "Geldiğimiz çağda artık katma değeri artıracak en yenilikçi alan, tasarım ve inovasyondur. Biz de bunun için bir proje geliştirmek istedik ve bir merkez kurduk. Çok ciddi bir altyapı oluşturduk ve ilk kursiyerlerimize sertifika vereceğiz. Bir tohum atıyoruz, açıkçası bu tohumun tutması için elimizden geleni yapacağız. Umarım bu merkez daha yeni öğrencilerler yetiştirecek, yetiştirdiği öğrencileri daha yeni bilgilerle donatmaya çalışacaktır."
     HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu da gelişen çağda daha çok donanımlı kişilere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, eğitimcilerin, mesleki farkındalıklarını iş piyasasına sunmaya çalıştığını kaydetti.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Yasin Dikme
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Dijital Tasarımcılara sertifika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER