Dikili Belediye Başkanı Özgüvenin hapis

Dikili Belediye Başkanı Özgüvenin hapis cezasının onanması -Hakkında verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezası onanan Özgüven için destek mitingi düzenlendi -CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın: Dikili Belediye Başkanı Özgü


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında ihaleye fesat karıştırmak suçundan verilen toplam 8 yıl 4 aylık hapis cezalarının Yargıtayca onanmasına ilişkin olarak, Osman Özgüvenin adının yanına ihaleye fesat karıştırma eylemini yapıştıramazsınız. Ne kadar uğraşsanız da bunu yapamazsınız dedi.
     Bergama Ağır Ceza Mahkemesince hakkında iki ayrı ihaleye fesat karıştırmak suçundan verilen 4 yıl 2şer aylık hapis cezaları Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüvene destek amacıyla miting düzenlendi.
     Dikili Atatürk Meydanında gerçekleştirilen mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, bazı milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP il, ilçe teşkilatları ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Günaydın, mitingde yaptığı konuşmada, Türkiyede sosyal belediyecilik adına dalgalanan bir bayrak varsa o bayrağı dikenler içinde en başta Osman Özgüveni saymak gerektiğini savundu.
     Özgüvenin Dikili için yaptıklarının sosyal belediyeciliğin de çok ötesinde olduğunu ifade eden Günaydın, Osman Özgüvenin adının yanına ihaleye fesat karıştırma eylemini yapıştıramazsınız. Ne kadar uğraşsanız da bunu yapmazsınız. 8 yıl 4 ay ceza verenlere sesleniyorum, bunu Türkiyeye anlatmayacağımızı mı sanıyorsunuz diye konuştu.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Osman Özgüveni eskiden beri tanıdığını, 18li yaşlardan itibaren ülkenin bağımsızlığı için insanların sömürülmemesi için tam bağımsız ve demokratik bir ülke için yaptığı mücadeleye şahit olduğunu ifade etti.
     CHPli belediyeler olarak hiçbir zaman menfaat peşinde koşmadıklarını belirten Kocaoğlu, şu görüşleri dile getirdi:
     Bizi yıldırmaya, yolumuzdan çevirmeye, tavizde zorlamaya kimsenin gücü yetmez, yetemez. Ülkesi ve halkı için çalışanlar siyaseti ülkenin çıkarı, geleceği için yapanlar hiçbir zaman maddi menfaat peşinde koşmazlar. Osman Özgüven yaşamının herhangi bir aşamasında hakkı olmayan bir kuruşa tenezzül etmeyen, herkesin kefil olacağı bir dostumuzdur, arkadaşımızdır. Burada yok edilmek istenen, bitirilmek istenen konu ne Osman Özgüvendir ne de diğer arkadaşlarımızdır. Burada bitirilmek istenen halktan yana olmaktır. Suyu bedava vermektir. Burada adam gibi belediyecilik yapmaktır. Hırsızlara değil, namuslulara, şereflilere örnek olmaktır.
     Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise Osman Özgüvennin özgürlük ve demokrasi mücadelesinde simge isimlerden biri olduğunu ifade ederek, Osman Özgüven özel bir isimdir. Osmanın şaibeli hiçbir iş yapmayacağından, tanıyan tanımayan herkes yüzde yüz emindir. Halkına hizmetten başka hiçbir çaba ve kaygısı olmayan bir belediye başkanı olduğunu ne yazık ki yargı anlamamıştır ama biz biliyoruz diye konuştu.
     Osman Özgüvenin şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı mitingde gönderdiği mesaj okundu.
     Miting sırasında bazı partililerin ağladığı görüldü.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Dikili Belediye Başkanı Özgüvenin hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER