Dinarda öğretmenlerden, kıyafet uygulamasına tepki

Dinarda öğretmenlerden, kıyafet uygulamasına tepki


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Dinar İlçe Temsilcisi Cüneyt Özdemir, memurlara üniformalı asker muamelesi yapıldığını savunarak, kamuda uygulanan kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istedi.
     Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenler, memurlara yönelik kılık kıyafet uygulamasını protesto amacıyla Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi önünde toplandı.
     Grup adına açıklama yapan sendikanın Dinar Temsilcisi Caner Özdemir, Devlet memurları kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü kılık kıyafet kurallarına uymak mecburiyetindeler hükmünden hareketle hazırlanan Kılık Kıyafete Dair Yönetmelikte akla zarar kuralların yer aldığını öne sürdü.
     Öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliğinin değiştiğini ve tek tipçilikten vazgeçildiğini, imam hatip okullarında bütün derslerde, diğer okullarda ise sadece Kuran-ı Kerim derslerinde başörtüsü serbestliği içerecek şekilde kıyafet hakkı tanındığını hatırlatan Özdemir, devlet memurlarına ise adeta üniformalı asker muamelesi yapıldığını savundu.
     Özdemir, Eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, favorisiyle, pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Ne giyip giymeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve özgürlük taleplerimiz karşılanmalı. Biz eğitim çalışanları olarak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin acilen değiştirilmesini, Birleşmiş Milletlerin kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi sözleşmesine aykırı olan başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasını, kamuda çalışan kadınlara başı açık olacak şekilde dayatma yapılmamasını, çalışanlar olarak ne giydiğimizle değil, ne ürettiğimizle ilgilenmesini istiyoruz diye konuştu.
     Açıklamanın ardından öğretmenler dağıldı.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dinarda öğretmenlerden, kıyafet uygulamasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER