Dinardan kısa kısa

Dinardan kısa kısa -İlçede Koruyucu Aile Hizmeti


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Koruyucu Aile Hizmeti Projesi kapsamında Kaymakamlık tarafından seminer düzenlendi.
     Kaymakam Avni Kula, seminerinde yaptığı konuşmada, sosyal devletin en önemli ilkelerinden biri toplumda korunmaya muhtaç, kendi başına hayatını değiştiremeyecek insanlara destek olup onların hayatlarını kolaylaştırmak ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak olduğunu söyledi.
     Korunmaya muhtaç grupların en başında çocuklar geldiğini ifade eden Kula, şöyle konuştu:
     Son yıllarda devletimiz çok ciddi çalışmalar yaptı. Yaşlılara bakım, özürlülerle ilgili çok ciddi çalışmalar oldu. Bir de toplumda her şey hayatta istediğimiz gibi gitmiyor özellikle çocuklar için anne babasız kalma, anne babanın ayrılması veya aile içi şiddet başka problemler nedeniyle çocukların aile içerisindeki bakımı kolay hale gelmiyor. Devlet Sosyal Hizmetler Kurumu ve çocuk esirgeme kurumlarında bakımları yapılıyor ancak bu kurumlarda suç işleyen, uçucu madde bağımlısı veya psikolojik olarak sorunu olan çocuklarla düzgün çocuklar bir arada olduğu için bu sefer düzgün olan çocuklarda yavaş yavaş bir travma içine girip bozulma eğilimleri başlıyordu. Afyonkarahisar Çocuk Yetiştirme Yurdunda 70 çocuk var ve bunlardan 25i Dinarlı. Koruyucu aile ile çocuğun sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi ve gerçek anne baba ortamının hazırlanması için çalışmalar başlatıldı.
     Kaymakam Avni Kula daha sonra Dinarda koruyucu aile görevini üstlenen Ramazan Kubay ve eşine teşekkür belgesi verdi.
     Seminere, Belediye Başkanı Saffet Acar, Başsavcı Müslüm Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Metehan Aydın, Garnizon Komutanı Üsteğmen Resul Köse, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asil Aydın, Emniyet Müdür Yardımcısı Esat Koçyiğit, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, mahalle muhtarları, okul müdürleri, kurum amirleri katıldı.
    
     -Dinarda inşaat denetimleri yapılıyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dinar ilçesinde Belediye Şehircilik ve İmar Müdürlüğü tarafından inşaatlarda denetleme yapılıyor.
     Dinar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü personeli İnşaat Mühendisi Filiz Şen ve Harita Teknikeri Erkan Özkan ilçede yapılan inşaatlarda incelemelerde bulunarak proje uygunluk ve bilgi levhalarının kontrolünü yaptı.
     2012 yılından itibaren tüm inşaat alanlarında bilgilendirme levhasının mecburi olarak inşaat mahallinde bulundurulması zorunlu olduğu öğrenildi.
     Yapılan denetimlerde, inşat alanlarında bilgilendirme levhalarının olduğu, kontrollerin rutin olarak devam edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Dinardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER