Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru, Konyada

Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru, Konyada -Koru, Konya Valisi Doğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Akyüreki ziyaret etti


KONYA (A.A) - Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki makamında ziyaret etti.
     Selçuk Üniversitesince düzenlenen "Türk Dış Politikası ve Dışişleri Bakanlığı Kariyer İmkanları" konulu konferansa katılmak üzere Konyaya gelen Koru, ilk olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile görüştü.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akyürek, Koruya Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kursiyerleri tarafından hazırlanan çiniden yapılmış sikke ile Mevlananın eserlerinden Mesnevi hediye etti.
     Ardından Konya Valisi Aydın Nezih Doğanı makamında ziyaret eden Koru, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra makam odasına geçerek Doğan ile bir süre görüştü.
     Koru, burada yaptığı açıklamada, hazırladıkları bir program çerçevesinde Türkiyenin çeşitli ilerinde ülkenin dış politikasını anlattıklarını ve Bakanlık hakkında bilgi verdiklerini söyledi.
     Bugüne kadar hep dış gelişmeleri izleyerek, ona göre dış politikayı belirlediklerini dile getiren Koru, "Ama arzu ettik ki; dış politikayla ilgili halkımızı da bilgilendirelim. Bu kapsamda çeşitli üniversitelere gidiyoruz, üst düzey ziyaretler yapıyoruz ve dış politikamızı anlatıyoruz. Bu çalışmamız Bakanlığımızın tanıtımı açısından da çok iyi oldu" dedi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğan da Korunun Konyaya her zaman katkıları olduğunu, bu katkılarının artarak devam etmesini arzu ettiklerini dile getirdi.
     Ziyaret sonunda Vali Doğan, Koruya Mevlana Müzesi figürlü tablo hediye etti.
     Naci Koru, daha sonra Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgunu makamında ziyaret etti.
     (RIF-KYR-ÖMÜ)
<< Önceki Haber Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru, Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER