Divriğiden kısa kısa

Divriğiden kısa kısa -Turizm Haftası kapsamında Sivas Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyeleri Divriğiye geldi


SİVAS (A.A) - Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Sivas Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyeleri Divriğiye geldi.
     Dernek Başkanı Selahattin Yaprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Foto Safari" adını verdikleri gezilerinin Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüyle ortak program çerçevesinde gerçekleştiğini ifade etti.
     Divriğiye 35 sanatçıyla geldiklerini belirten Yaprak, ilçede üyelerin yoğun bir şekilde fotoğraf çekimi yaptıklarını dile getirerek, "Sanatçı arkadaşlarımız Divriğinin mimari dokusuna hayran kaldılar. Gerek tarihi Ulu Camisi ve Daruşşifası, gerekse kale bölgesi arkadaşlarımız ilgisini çekti" dedi.
     Yaprak, çekilen fotoğraflardan seçilecek 50 fotoğrafın yakın zamanda Kültür Merkezinde sergileneceğini kaydetti.
    
     -Ahmetpaşa Mahallesine çocuk parkı yapılacak-
    
     Divriği Belediyesi tarafından Ahmetpaşa Mahallesine çocuk parkı yapılacak.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Hakan Gök, Ahmetpaşa Mahallesine tam donanımlı çocuk oyun parkı ve spor alanı çalışmalarını yerinde inceledi.
     Geçen yıl Taşbaşı Mahallesinde yapılan düzenlemenin İstanbuldan gelenler tarafından çok beğenildiğini ifade eden Gök, "Divriğide yaşamanın, burada çocuk, genç olmanın ve hepsinden önemlisi burada kadın olmanın zorluğunu çok iyi biliyoruz. Bundan dolayı bu tip sosyal yaşam alanlarına önem veriyoruz. Yaptığımız bu park yeri itibariyle hemen hemen ilçenin merkezi kısımlarından bir yerde ve hiçbir masraftan kaçınmayarak insanlarımızın iyi zaman geçirebilecekleri bir alan oluşturacağız" ifadelerini kullandı.
     Çalışmaların yaklaşık bir ay sonra bitirileceğini kaydeden Gök, park içinde çocuklara oyun alanları, büyüklere spor alanları, oturma alanları, yürüme parkurları, büfe, lavaboların bulunacağını belirtti. Gök, "Her zaman söylediğim gibi konu ilçenin mutluluğu ise bizim için hiçbir şey hayal değildir" dedi.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Divriğiden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER