Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bilecikte

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bilecikte


BİLECİK (A.A) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir dizi ziyaret ve etkinliğe katılmak için Bilecike geldi.
     Görmez, yaş haddinden emekliye ayrılacak İl Müftüsü Necati Tayyar Taşı ziyaret etti.
     Daha sonra Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcıyı ziyaret eden Görmez, Bilecikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Başkanlığım dönemimde ilk defa geliyorum, Bileciklilerle buluşmaya. Diyanet İşleri Başkanlığında önemli hizmetleri olan hocamız Bilecik Müftüsü Necati Tayyar Taşı, mesleğinin son gününde ziyaret etmemin ayrı bir önemi vardır diye konuştu.
     Başkan Yağcı da Bilecik hakkında bilgi vererek, tarihi ve atalar diyarı kente hizmet etmenin onurunu yaşadıklarını dile getirdi.
     Yağcı, belediye hizmet binasının 1905 yılında Sultan 2. Abdülhamit tarafından yaptırıldığını ve restorasyon çalışmalarının ardından 2005 yılında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldığını aktardı.
     Konuşmaların ardından Yağcı, Görmeze Osmanlı Armasının bulunduğu tablo ve poşu, Görmezde Yağcıya Kuran-ı Kerim tefsiri ve çeşitli kitaplar hediye etti.
     Görmez, ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcanı makamında ziyaret etti. Özcan, Görmeze, üniversitenin projeleri hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bilecikte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER