Diyarbakırda Metro Gross Market açılacak

Diyarbakırda Metro Gross Market açılacak -Metro Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Özerkan: Kültür ve medeniyet şehri olan Diyarbakırda bulunmaktan ve yatırım yapmaktan memnunuz -Vali Toprak: Diyarbakırda yatırım yapmak i


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda Metro Gross Market açılacak.
     Toptan satış hizmeti veren Metro Gross Marketi 19 Kasımda düzenlenecek törenle Diyarbakır Şanlıurfa karayolu 5. kilometresinde açılacak.
     Açılış amacıyla Diyarbakırda bulunan Metro Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Özerkan, Metro Marketler CEOsu Eyüphan Boyvadaoğlu, Metro Türkiye Temsilcisi Kaan Ünver, İşletme Müdürü Mert Gürsel ile Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç ve yönetim kurulu üyeleri Vali Mustafa Toprakı makamında ziyaret ederek görüştü.
     Vali Toprak, ziyarette, Diyarbakırın sulama, tarım, ulaşım, sanayi, turizm ve eğitim alanlarında giderek geliştiğini ve gelişmeye devam ettiğini belirterek, Diyarbakırın yatırım potansiyeli çok yüksek bir şehir olduğunu söyledi.
     Diyarbakırın bünyesinde barındırdığı tarihi ve kültürel hazinelerinin yanında başta tarım, sanayi, ulaşım ve turizm alanları olmak üzere birçok sektör alanında gelişmeler kaydettiğini, böylelikle Diyarbakır ekonomik anlamda bir cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Toprak, son Teşvik Yasası ile bu durumun son zamanlarda artan bir hızla geliştiğini, yasanın iş adamlarının burada yatırım yapması için yönlendirdiğini kaydetti.
     Diyarbakırda yatırım olanaklarının çok daha cazip hale getirildiğini ifade eden Toprak, şöyle konuştu:
     Böyle büyük yatırımlar yapıldıkça Diyarbakır giderek gelişiyor ve vatandaşlarımıza iş ve aş olanağı sağlanıyor. Böylece insanlarımız iş aramak için başka şehirlere gitmeden yani bir bakıma bölgemiz dışarıya göç vermeden burada kendi memleketlerinde ailelerinin yanında çalışma fırsatı buluyorlar. Diyarbakırda yatırım yapmak isteyen her iş adamına her zaman destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. 19 Kasım 2012 tarihinde Urfa yolu üzeri 5. kilometresinde açılışı gerçekleşecek olan Metro Gross Marketin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
     Özerkan da, Diyarbakırda açılışı gerçekleşecek olan Metro Gross Marketin toptan satış olarak hizmet verdiğini ve iş adamlarına hitap ettiğini belirtti.
     Kültür ve medeniyet şehri olan Diyarbakırda bulunmaktan ve yatırım yaptıklarından dolayı memnunuz diyen Özerkan, Vali Topraka desteklerinden dolayı teşekkür etti.
     Daha sonra Toprak, fotoğraflarla Diyarbakırın bereketli bahçelerini konu aldığı Bir Kentin Kileri Hevsel adlı kitabı Özerkana hediye etti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda Metro Gross Market açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER