Diyarbakırdaki KCK davası

Diyarbakırdaki KCK davası -Terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCKya ilişkin davanın 60. duruşması yapıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCKya ilişkin davanın 60. duruşması yapıldı.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu 110 sanıktan 54ü hazır bulundu, 56 sanık mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada, sanıklardan Esma Güler ve Leyla Deniz ile ilgili delil ikamesi okundu. Mahkeme başkanı, söz konusu iki sanıkla ilgili dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyarak, sanıklara savunma yapmaları için söz verdi.
     Diyarbakır Baro Başkanı ve sanık avukatlarından Mehmet Emin Aktar, sanıkların Kürtçe savunma yapmalarına izin verilmesini talep ederek, Burada yargılanan sanıklar Türkçe bilmediklerinden değil, birçoğu siyasetçi olduğu ve Kürtçe dilinin de kamusal alanda konuşulabilmesi adına çaba gösteriyorlar. Kürtçe savunma için ısrarları da bu yüzdendir. Kürtçe savunma isteğimizi politik değil, insani bir istek olarak siz mahkeme heyetinden talep ediyoruz dedi.
     Mahkeme başkanı da Aktara verdiği yanıtta Mahkeme heyeti olarak Kürtçe savunma taleplerinize karşı bir duruşumuz yok, sadece Kürtçe savunmayla ilgili yasal bir düzenleme yok dedi.
     Kürtçe savunma yapmak isteyen sanıkların talebi, mahkemece reddedildi.
     Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER