Diyarbakırdaki nevruz kutlamasına doğru

Diyarbakırdaki nevruz kutlamasına doğru -Kocaelideki sanayici, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yarın Diyarbakırda yapılacak nevruz kutlamalarına ilişkin sağduyu çağrısı yaptı -MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş


KOCAELİ (A.A) - Kocaelideki sanayici ve iş adamları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yarın Diyarbakırda yapılması planlanan nevruz kutlamasına ilişkin, sağduyu çağrısı yaptı.
     Marmara Sanayici ve İş Adamları Derneği (MARSİAD) Genel Başkanı Bahri Odabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokratik ortamın ve barış sürecinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirterek, ülke meselesi olan çözüm sürecinin bir siyasi partinin tekelinde olmadığını söyledi.
     Terörün bedelini ülke olarak ödediklerini dile getiren Odabaş, Ödemeye de devam ediyoruz. AK Parti bugün var, yarın yok. Yeri geliyor eleştiriyoruz ama bu barış süreci siyaset üstü bir durumdur. Artık bizim bedel ödemememiz gerekiyor. Terörün bitmesi lazım, barış olsun ama birileri de bu barış sürecini kişisel çıkarları için kullanmasın. Nevruz, baharın müjdecisidir ancak bu, ne siyasete, ne de başka şeylere alet edilmemeli. İnsanların bunu bayram olarak kutlamaları ve sevinçlerini ortaya koymaları gayet doğal. Bu gelenek asırlardan beri süre geliyor diye konuştu.
    
     -Barışta hayır var
    
     Kocaeli Aktif Sanayici ve İş adamları Derneği (KASİAD) Başkanı Abdulbaki Karaman da çözüm sürecini desteklediklerini anlatarak, barışta hayır var dedi.
     Dünyanın geri kalmış ülkelerinde kargaşanın hakim olduğunu ifade eden Karaman, birlikte yaşayabilen milletlerin gelişmiş ve kalkınmış olduklarının görüldüğünü vurguladı.
     Karaman, çözüm sürecinde üzerlerine düşebilecek görevleri yapmaya hazır olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Kocaelideki nevruz kutlamaları sadece bir partiye ait bir gösteri halinde kaldı. Keşke tüm topluma yayabilselerdi, onlar da bizler de gayret gösterebilseydik. Geniş katılımlı bir program olabilseydi. Maalesef bu sağlanamadı. Süreç çok hızlı gelişiyor. Keşke çözüm sürecine destek verenlerin hepsi orada olabilseydi. İnşallah Diyarbakırda bunlar olmaz. Hakikaten burada yüreklerimizi ortaya koyup orada kardeşçe kutlarız. Zor bir süreç yürütülüyor. İnşallah milletimize ve bu sürece zarar verecek bir sonuç doğmamasını, kardeşliğe ve barışa sonuç doğurmasını temenni ediyorum.
    
     -KSO Başkanı Zeytinoğlu-
    
     Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise kutlamaların sağduyu içerisinde yapılmasının ülkenin menfaatine olacağını söyledi.
     Bölgenin yatırım yapılabilir bir bölge olmasını arzu ettiklerini vurgulayan Zeytinoğlu, bunun yapılabilmesi için, teşvikin yanı sıra üretilen ürünün, bölgeden batı kesimlere taşınabilmesinin önemli olduğunu kaydetti.
     Zeytinoğlu, bölgenin demir yollarıyla Akdeniz, Karadeniz ve Marmara Denizine bağlanması gerektiğine dikkati çekerek, Huzurun gelmesiyle de yatırımın yapılmasını istiyoruz. Siyaseten bölgenin rahatlaması, bölgeye yatırımı çekecektir ama ağların yapılması lazım. O bölge en fazla teşvik edilen bölge. Güvenlik sorununun kalkması ve efektif demir yolları ağlarının yapılmasıyla bölgenin kalkınması hızlanacaktır. Türkiyenin bölgeler arasındaki zenginlik farkı da azalacaktır ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Metin Girgin - Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki nevruz kutlamasına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER