Diyarbakır Emniyet Müdürünün sözleri

Diyarbakır Emniyet Müdürünün sözleri -Siirt Barosu Başkanı Acar: -Birbirimizin acısını hissettiğimizde ve birimiz diğerinin ölmesini istemediğinde her meselemizi çözeriz


SİİRT (A.A) - Siirt Barosu Başkanı Mehmet Cemal Acar, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güvenin açıklamalarıyla ilgili, Birbirimizin acısını hissettiğimizde ve birimiz diğerinin ölmesini istemediğinde her meselemizi çözeriz dedi.
     Acar, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güvenin, Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız, insan değilsiniz açıklamasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şiddetin bırakılması ve sorunların çözümü için empati yapılması gerektiğini bildirdi.
     Güvenin açıklamalarını samimi bulduğunu belirten Acar, şunları kaydetti:
     Birbirimizin acısını hissettiğimizde ve birimiz diğerinin ölmesini istemediğinde her meselemizi çözeriz. İl Emniyet Müdürü Recep Güven, yapmış olduğu açıklamayla şiddeti kullananların şiddeti bırakması halinde hepimizin bir arada yaşama çerçevesinde her sorunu çözebileceğimiz mesajını vermek istedi. Bu sürecin başlaması için Güvenin beyanları samimidir. Güven, dağdaki silahlı insanların da bu toprakların ve bu ülkede yaşayan insanların evladı olduğunu, birbirimizin acılarını anlamada empatiyle yaklaştığımızda birbirimizi ve yaşadığımız sorunu daha iyi anlayabileceğimizi, bir devlet görevlisi olarak, hiç kimsenin bu ülkede ölmesini istemediğini belirtti. Emniyet müdürü, şiddete başvurmadan meselenin güven ortamı sağlanarak çözülebileceğine inandığını ifade etti. Sayın müdürün iyi niyetli ve samimi yaklaşımına sıcak bakıyoruz. Bu insani bir duygudur. Basının, Güvenin verdiği mesajı yeteri kadar anlayamadığını düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Diyarbakır Emniyet Müdürünün sözleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER