Diyarbakırspor, kayyum ataması için mahkemeye başvurdu

Diyarbakırspor, kayyum ataması için mahkemeye başvurdu -Avukat Veysi Alphan: Kulübün kapanmasını engellemek ve kayyum atamasının hızlandırılması için başvuru yaptım


DİYARBAKIR (A.A) - Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Diyarbakırspor, kulübe kayyum ataması yapılması için mahkemeye başvuruda bulundu.
     Kulüp Avukatı Veysi Alphan AA muhabirine, bir ay önce gerçekleştirilen ve Divan Başkanı seçildiği 2. Olağanüstü Kongrede yönetimin seçilemediğini hatırlatarak, ardından Genel Kurul Tutanaklarını İl Dernekler Müdürlüğüne teslim ettiğini söyledi.
     Daha sonra İl Dernekler Müdürlüğünün konuyu yargıya taşıdığını bildiren Alphan, şöyle konuştu:
     Ancak 2. Olağanüstü Kongrede yönetim oluşmamıştı. Dosya üzerinde savcılığın incelemesi devam ediyor. Savcılığın, mahkemeden kayyum atamasının yanı sıra kulübün feshini da talep edebileceğini fark ettik. Bunun için Sulh Hukuk Mahkemesine kayyum ataması için talepte bulundum. Hatta kayyum olarak da geçmişte kulüpte görev almış eski yöneticilerden Süleyman Gökalpın atanmasını talep ettim. Kulübün kapanmasını engellemek ve kayyum atamasının hızlandırılması için başvuruyu yaptım. Kayyuma isim önermenin en büyük nedeni gecikme yaşanmasını engellemektir. Aksi takdirde mahkeme valilikten veya İl Dernekler Müdürlüğünden kayyum atamasına ilişkin isim önerilmesini isteyecekti. Bu tür yazışmalarda gecikmeye neden olurdu. Bunun önlemini almak için Süleyman Gökalpi önerdim. Bazıları neden bu ismi önerdiğim için beni eleştirebilir. İsim önermenin tek nedeni kayyum atama sürecinin en kısa zamanda gerçekleşmesi içindir.
     Önceki sezon Bank Asya 1. Ligde mücadele eden Diyarbakırsporda yapılan olağanüstü kongrelerde de yönetim oluşmaması üzerine dönemin kulüp müdürü Muhittin Ateş, mahkeme kararıyla kayyum olarak atanmıştı.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırspor, kayyum ataması için mahkemeye başvurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER