Doğanın duygularını resme döküyor

Doğanın duygularını resme döküyor -Kişisel Gelişim ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Koşdemir, doğada dört mevsim yaşanan değişikliği çizdiği resimlerde anlatıyor


ORDU (A.A) - Kişisel Gelişim ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Taliye Kaya Koşdemir, doğada dört mevsim yaşanan değişikliği çizdiği resimlerde anlatıyor.
     Görsel sanatlar eğitmeni olan Koşdemir, resim çalışmalarında doğadaki her canlıya sahip çıkılması gerektiğini kağıda döküyor.
     Koşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğa içerisindeki farklılıkları insan yaşantısıyla bağdaştırarak anlattığını belirtti.
     Doğa içerisinde canlıların oluşturduğu bir zincir olduğunu ifade eden Koşdemir, İyi veya kötüyü doğa kendini sözlü olarak anlatamıyor. Aynı şekilde doğa kendi hakkını koruyamıyor. İnsan olarak doğanın hakkını bizim korumamız gerekiyor. İnsan duyarlılığı ile doğaya sahip çıkmamız gerekiyor. Ben de resimlerimde doğanın dilini kullanıyorum. Bu şekilde de doğaya dikkat çekilmesini istiyorum. Aynı zamanda bir ağaç çiziyorsam onu insan gözü ile tamamlıyorum. Göz ile birlikte doğadaki güzelliklerin umudunu anlatmaya çalışıyorum diye konuştu.
     Resimlerini, Yeşilay Haftası boyunca derneklerinde sergilediklerini dile getiren Koşdemir, sergide satışı sağlanan resimlerden elde edilen gelirin yüzde 25ini Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ordu Şubesine vereceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Doğanın duygularını resme döküyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER