Doğuda kar, Güney Egede bahar

Doğuda kar, Güney Egede bahar -Türkiyenin doğu illerinde kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, Güney Egede ise güneşin yeniden yüzünü göstermesiyle bahardan kalma bir gün yaşanıyor (Fotoğraflı-Görüntü


MUĞLA (A.A) - Türkiyenin doğu illerinde kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, Güney Egede ise güneşin yeniden yüzünü göstermesiyle bahardan kalma bir gün yaşanıyor.
     Güney Egenin gözde turizm merkezleri Marmaris, Bodrum ile Fethiyede uzun süre etkili olan yağışlı ve soğuk havanın ardından güneş yeniden yüzünü gösterdi. Sıcak havayı fırsat bilenler deniz kenarlarına akın etti.
     Hava sıcaklığının 16 dereceyi bulduğu Marmariste güzel havaya en çok yarı yıl tatilinde olan çocuklar sevindi. Saman İskelesinde kurulan mini lunaparkta eğlenen çocuklar, tatilin tadını çıkardı. Çocukları parkta oynayan aileler ise banklarda oturarak güneşlendi.
     Sıcak hava dolayısıyla Marmaris Halk Plajı ve Uzunyalı Sahilindeki kafeterya ve parklarda da yoğunluk yaşandı. Güneşin tanını çıkartanlar bir yandan da gazete ve kitaplarını okudu. Bazı Marmarisliler sahilde köpeklerini gezdirirken, bazıları oltalarıyla balık tutmaya çalıştı.
     Güzel havayı fırsat bilerek sahilde yürüyüş yapanlardan Mehmet Demir, ilçede uzun süredir yağışlı havanın etkili olduğunu ve adeta evlerine hapsolduklarını söyledi. Güneşin çıktığını görür görmez kendilerini dışarı attıklarını belirten Demir, Haberlerde Doğu Anadoludaki illerde kar yağdığını gördüm. Sabah ise Marmariste pırıl pırıl parlayan güneşi görünce şanslı olduğumuzu hissettim. Biz de burada karı özlüyoruz, ama güneşi her zaman kara tercih ederim dedi.
    
     -Bodrumda hava sıcaklığı 15 derece-
    
     Hava sıcaklığının 15 derece ölçüldüğü Bodrumda badem ağaçları çiçek açtı, kırlar papatyalarla kaplandı.
     İlçede son günlerde yaşanan yağışlı havanın ardından yüzünü gösteren güneşle ilçede adeta ilkbahar havası yaşanıyor. Erken çiçek açan badem ağaçları ise güzel görüntüler oluşturdu. Tatilini mahalle aralarında arkadaşlarıyla oynayarak geçiren çocuklar, yol kenarlarında açan papatyaları toplayarak güzel vakit geçirdiler.
     Yarıyıl tatilini ailesiyle birlikte Bodrumda geçiren Arif Türkdoğan, tatilinde arkadaşlarıyla birlikte oyunlar oynadığını belirterek, Bodrum çok güzel, güneş açmış, papatyalar çıktı. Burada arkadaşlarımla beraber papatya topladık annemize götüreceğiz diye konuştu.
     Bodruma akrabalarının yanına Muğlanın diğer ilçelerinden gelen diğer çocuklar ise Bodrumun havasını çok güzel bulduklarını ve erken çiçek açan badem ağaçlarını görünce çok şaşırdıklarını söylediler.
     Bodrumun Kumbahçe, Paşatarlası ve Barlar Sokağı sahil kenarlarında dolaşan vatandaşlar güzel havanın tadını çıkardı.
    
     Muhabir: Levent Kişi - Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Doğuda kar, Güney Egede bahar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER