Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Ağrıda ölçüldü -Bölgede 313 köyle ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Ağrıda ölçüldü. Bölgede 313 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkili olacak.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrıda 12, Erzurum 10, Karsta 9, Ardahanda 6, Erzincanda 5, Iğdırda ise 2 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklığının da Erzincanda 9, Iğdırda 4, Ağrı ve Ardahanda 3, Erzurum ve Karsta 2 derece olması tahmin ediliyor.
     Erzurumda 143, Karsta 114, Ağrıda 56, toplam 313 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun şekilde çalışma yürütüyor.
     Kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezinde 95, Konaklı Kayak Merkezinde 63, Bayraktepe Kayak Merkezinde 89, Ağrıda 54, Ardahanda 29, Erzurumda 24, Karsta 16 santimetre olarak ölçüldü.
     Havaların ısınmasıyla sokaklarda eriyen karlardan dolayı yollarda su birikintileri oluştu.
     Vatandaşlar, evlerinin çatılarında biriken kar kütlelerinin tehlike yaratmaması için temizleme çalışması yaptı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER