Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 14 dereceyle Karsta ölçüldü -Erzurumda yolu ulaşıma kapanan köylerden 2 diyaliz hastası, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye ulaştırıldı


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 14 dereceyle Karsta ölçüldü. Bölgede kar yağışı ve tipi nedeniyle 64 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Karsta 14, Ardahanda 11, Ağrıda 9, Erzurumda 6, Erzincanda 3 ve Iğdırda 1 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurumda 0, Kars ve Iğdırda 1, Ardahanda 2, Erzincanda 7 ve Iğdırda 10 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölgede özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 41 ve Ağrıda 23 olmak üzere toplam 64 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresine bağlı ekipler, köy yollarında karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerde sağlık durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor.
     Erzurumun Hınıs ilçesinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 2 diyaliz hastası, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelere ulaştırıldı.
     Kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrıda 58, Erzurumda 32, Ardahanda 25, Karsta 23 ve Palandöken Kayak Merkezinde 107 santimetre olarak ölçüldü.
     Meteoroloji yetkilileri, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER