Doğunun Çukurovası suya kavuşacak

Doğunun Çukurovası suya kavuşacak -DSİ 24. Bölge Müdürü Çelenk: "Tuzluca Barajının tamamlanmasıyla çiftçimizin meyve üretimi artacak"


KARS (A.A) - Iğdırın Tuzluca ilçesine yaptırılacak baraj, çiftçinin yazın yaşadığı sulama sıkıntısını giderecek.
     Türkiyenin en az yağış alan ili olarak bilinen Iğdıra yapılması planlanan Tuzluca Barajı ile ilgili AA muhabirine konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, mikro klima iklime sahip Iğdırın yıllık ortalama 250 milimetre yağış aldığını belirterek, bu yağış miktarının çiftçinin ürününü yetiştirmesine yardımcı olmadığını söyledi.
     Kentin "Doğunun Çukurovası" olarak nitelendirildiğini, inşaat çalışmalarının devam ettiği barajın tamamlanmasıyla çiftçinin sulama sıkıntısının giderileceğini ifade eden Çelenk, "Iğdır, her çeşit ürünün yetiştiği bir bölge. Her geçen gün gelişen ve halkın büyük çoğunluğunun gelir kaynağı tarım olan bir il" dedi.
     Ürün alma mevsiminde meyvelerin ihtiyacı olduğu suyu almadığı zaman kuruduğuna dikkat çeken Çelenk, şöyle konuştu:
     "Bu sonuçla çiftçinin geliri de düşebilir. Tuzluca Barajının tamamlanmasıyla çiftçimizin meyve üretimi artacak. Çiftçilerimizdeki sulama suyu eksiklikleri ortadan kalkacak. Çiftçimizin, Acaba tarlamı sulayabilecek miyim- korkusunu gidermiş olacağız. Yıllık ortalama 250 milimetre yağış çiftçimizi tereddüte düşürüyor."
     Tuzluca Barajının ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunduğunu anlatan Çelenk, barajın buradan geçen Aras Nehri üzerine kurulacağını kaydetti.
     Çelenk, barajın 700 bin dekar alanı sulayacağını vurgulayarak, 45 metre yüksekliğindeki barajın 16 bin dekarlık alanı kaplayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Musa Hazırbulan / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Doğunun Çukurovası suya kavuşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER