Kanserli genç, kardeşleriyle hayatta tutunuyor

Kanserli genç, kardeşleriyle hayatta tutunuyor -Beynindeki tümör nedeniyle bilincini kaybeden, göremeyen ve yatağa bağımlı yaşayan 19 yaşındaki genç, doktorların birkaç ay ömür biçmesine rağmen 6 yıldır yaşıyor -Anne-babası yaşlı old


ANTALYA (A.A) - Güç Gönel - Bekir Bektaş - Beynindeki tümör nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan, zamanla görme yetisini ve bilincini de kaybeden 19 yaşındaki genç, zor şartlarda yaşam savaşı veriyor.
     Kocaman kahverengi gözleri, aydınlık bir yüzü, yaşıtlarından hayli uzun boyu vardı. Ağabey ve ablalarının aksine okumaya meraklıydı, tarlalarda çalışmaktansa okula gitmeyi istiyordu. Her fırsatta kardeşlerine, "Sizin yapamadığınızı ben yapacağım" diyordu. Derslerindeki başarısı karnesine de yansımış, ders yılı sonunda eve hep takdirlerle dönmüştü. Öğretmenleri de sık sık ailesine, "Mutlaka liseye yazdırın" diye telkinde bulunuyordu.
     Fahrettin Tekin 13 yaşına geldiğinde halsizlikler baş göstermeye, ateşi yükselmeye başladı. Kızıltepe ilçesinde götürdükleri devlet hastanesi doktorları, kulağında bir sorun olduğunu söyleyip eve gönderdiler Fahrettini ama ne yazık ki sorunları devam etti. Aile, bu sefer çocuklarını Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdü. İşte Fahrettinin beynindeki tümör de burada tespit edildi.
     Hastanenin teknik olanakları yeterli olmadığı için Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Fahrettin Tekin, burada ameliyat edildi. Yapılan patalojik incelemede Fahrettinin beynindeki tümörün kötü huylu olduğu belirlendi. Sonraki bir yılı hastanede geçiren Fahrettin Tekinin görme yetisinde bozukluklar, bilincinde kayıplar ve yürüme güçlüğü başladı. Fahrettinin doktorları, artık yapılacak bir şey olmadığını, çocuğun birkaç aylık ömrü kaldığını söyleyerek evlerine gönderdi aileyi.
     Eve döner dönmez Fahrettinin durumunda gözle görülür bir iyileşme oldu. Görme yeteneği ve hafızası geri gelmeye başlayınca ailesi bir kez daha Ankaraya götürdü çocuklarını. Yapılan incelemede Fahrettinin beynindeki tümörde küçülme tespit edildi ancak oluşan hasar yüzünden yutma sorunları oluşmaya başladı. Yediği tüm yemeklerin akciğere kaçması yüzünden nefes alıp vermesi bozulan Fahrettinin beslenebilmesi için midesine hortum takıldı. Bu süreçte koltuk değnekleriyle yürüyebilen Fahrettin, artık ayağa da kalkamaz hale geldi.
    
     -Kardeşlerin Fahrettin nöbeti-
    
     Dokuz çocuklu Tekin ailesinin sekizinci çocuğu olarak dünyaya gelen Fahrettinin ağabey ve ablaları, geçimlerini sağlayabilmek için Antalyadaki seralarda mevsimlik işçi olarak çalışıyor. Tam teçhizatlı bir sağlık kuruluşunda tedavisi şart olduğu için kardeşlerini de Antalyaya getiren Tekin kardeşler, çalıştıkları serada toprak sahibinin kendilerine verdiği iki odalı evde yaşıyor.
     Sera işlerini yapan kardeşler, sırayla Fahrettine bakıyor. Kardeşler, sıvı mamayı Fahrettinin midesine bağlanan tüpe boşaltıyor, tümör nedeniyle göz kırpma yeteneğini kaybeden kardeşlerinin gözüne her 15 dakikada bir ilaç damlatıyor. Gözü yaşlı kardeşler, "Bakmalara doyamazdınız" diyerek elini öpüyor, yanağını okşuyor Fahrettinin.
    
     -En büyük sıkıntı Fahrettini hastaneye götürmek-
    
     Anne ve babaları yaşlandığı için Fahrettin Tekinin tüm sorumluluğunu üstlenen kardeşlerden Nurettin Tekin, AA muhabiriyle yaşadıkları dramı paylaştı. Tekin, kardeşlerini bazen haftada bir iki kez hastaneye götürmek zorunda kaldıklarını ancak araç konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını anlattı.
     Kent merkezine uzak bir noktadaki seradan hastaneye ulaşmanın zorluklarından yakınan Tekin, şöyle konuştu:
     "Kardeşimin tedavisi için çırpınıyoruz ancak mesafe katedemedik. Çoğu zaman sera sahibinin aracıyla taşıyoruz ama bazen haftada bir iki kere hastaneye götürmemiz gerekiyor. Hastaneye yatırdığımızda da biz dışarıda kalıyoruz. Yatacak yerimiz olmuyor. Bir araç olursa hiç olmazsa o araçta geceyi geçirebiliriz. Ekonomik olarak artık neredeyse eksiye düştük. Bir araç almaya gücümüz yetmiyor. Kardeşimin ağır engelli raporu var. Bir engelli aracı olursa çok yararlı olur. Allah rızası için biri bizim elimizden tutsun, kardeşimin yüzü gülsün."
     Fahrettinin hastalanmadan önce çok sevilen, başarılarıyla göz dolduran bir çocuk olduğunu dile getiren Tekin, kardeşinin, "Siz okumadınız, ben mutlaka okuyup bir şeyler olmak istiyorum" dediğini söyledi.
     Kardeşinin hastalığı ortaya çıktıktan sonra Kuran okumaya başladığını belirten Tekin, "Hala aklında bazı ayetler var. Geceleri bazen okuyor ama akciğerlerindeki sorun nedeniyle beş dakika konuşunca nefesi tıkanıyor. Uyku bozukluğu da var. Çoğu zaman onunla sabah ezanına kadar uyanık kalıyorum" dedi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kanserli genç, kardeşleriyle hayatta tutunuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER