Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Kar yağışının aralıklarla etkili olduğu bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Karsta ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Karsta ölçüldü. Erzurumda 10 ve Ağrıda 15 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 10, Ağrıda 15 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
     Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Karsta 9, Ardahanda 8, Erzurumda 3, Erzincanda 1, Iğdırda 2 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Iğdırda 9, Erzincanda 7, Erzurum ve Ağrıda 0, Kars ve Ardahanda sıfırın altında 2 derece olması tahmin ediliyor.
     Bu arada, bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle evlerin, iş yerlerinin ve araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Bazı sürücüler, yakıt depoları donan araçlarını çalıştırmakta zorlandı.
     Meteoroloji yetkilileri, bölgede kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı sürücüleri uyardı.
     Öte yandan, Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığının 107 santimetre olduğu bildirildi. Kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıkları ise Ağrıda 55, Erzurumda 32, Ardahanda 25 ve Karsta 24 santimetre.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER