Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 78 köy yolu ulaşıma kapandı -Karayolları 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı 180 kişilik ekip, 120 araçla karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgede 78 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde yoğun kar yağışı etkili oluyor.
     Gece saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 62, Karsta 6, Ardahan ve Ağrıda 5 olmak üzere toplak 78 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresine bağlı ekipler, köy yollarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerde sağlık durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor.
     Erzurumun Tekman ilçesine bağlı İncesu mezraasında rahatsızlanan 1 kişi, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince, kar üstü araçla hastaneye ulaştırıldı.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahanda 6, Karsta 3, Ağrıda 2, Erzurumda 1 ve Erzincanda sıfır, Iğdırda ise 5 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahanda sıfırın altında 2, Kars ve Ağrıda sıfırın altında 1, Erzurumda 4, Erzincanda 7 ve Iğdırda 11 derece olması tahmin ediliyor.
    
     -Karayollarında da karla mücadele sürdürülüyor-
    
     Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle karayollarında da ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geliyor. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı 180 kişilik ekip, tuzlama aracı, yükleyici, greyder ve kepçe gibi toplam 120 araçla bölge genelindeki karayollarında tuzlama ve karla mücadele çalışması yapıyor.
     Sürücülerin kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için karayolları ekipleri, Erzurum-Kop, Erzurum-Çat ve Ağrı-Erzurum karayolunda çalışmalarını gece boyunca sürdürdü.
     Bu arada, kar yağışı nedeniyle kent merkezleri beyaz örtüyle kaplandı. Belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda çalışma yapıyor. Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrıda 51, Ardahanda 27, Erzurumda 25, Karsta 15 ve Erzincanda 3 santimetre.
     Meteoroloji yetkilileri, bölgede iki gün boyunca kar yağışının etkili olacağını belirterek, don olayı, buzlanma ve çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER