Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Kar ve tipi nedeniyle Ağrıda 68, Erzurumda 16 ve Karsta 6 köy yolu ulaşıma kapandı -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Ardahanda ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrıda 68, Erzurumda 16 ve Karsta 6 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı ve tipi aralıklarla etkisini sürdürüyor.
     Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ağrıda 68, Erzurumda 16 ve Karsta 6 köy yolu ulaşıma kapandı. Bu 90 köy yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresine bağlı ekipler çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor.
     Bölgede soğuk hava da etkili oluyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahanda 15, Kars ve Ağrıda 12, Erzurumda 7 derece olarak ölçüldü. Hava sıcaklığının gece Erzincanda sıfır, Iğdırda ise 5 derece olarak ölçüldüğü kaydedildi.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum ve Ardahanda sıfırın altında 3, Kars ve Ağrıda sıfırın altında 1, Erzincanda 7 ve Iğdırda 10 derece olması tahmin ediliyor.
     Bu arada, kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıklarının Ağrıda 50, Erzurumda 30, Ardahanda 21 ve Karsta 12 santimetre olduğu bildirildi.
     Meteoroloji yetkilileri, bölgede buzlanma ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER