Doğu ve Güneydoğudaki barolardan çağrı:

Doğu ve Güneydoğudaki barolardan çağrı: Çatışma sürecinin derhal sonlandırılması için bir kez daha herkesi sağduyulu davranmaya çağırıyoruz


MARDİN (A.A) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki baro başkanları sağduyu çağrısında bulundu.
     Mardin Barosunun ev sahipliğinde, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van baro başkanları gündemi değerlendirmek için bir araya geldi.
     Toplantıdan önce Dönem Sözcüsü Mardin Baro Başkanı Azat Yıldırım, Doğu ve Güneydoğudaki barolar olarak Mardinde ülke gündemine ilişkin sorunları değerlendirmek istediklerini kaydetti.
     Basına kapalı yapılan toplantının ardından hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Yıldırım, ölümlerin daha da artması ve birlikte yaşama arzusunun da geri dönülmez bir şekilde ortadan kalkmasından kaygı duyduklarını belirterek, Bu çatışma sürecinin derhal sonlandırılması için herkesi sağduyulu davranmaya çağırıyoruz dedi.
     Kürt sorununa güvenlik ve asayiş bakış açısının ülkeyi kan gölüne çevirdiğini öne süren Yıldırım, şöyle konuştu:
     Kaygımız, ölümlerin daha da artması ve birlikte yaşama arzusunun da geri dönülmez bir şekilde ortadan kalkmasıdır. Bu nedenle bizler bu çatışma sürecinin derhal sonlandırılması için bir kez daha herkesi sağduyulu davranmaya çağırmaktayız. Gelinen aşama bir kez daha göstermiştir ki sorun bir güvenlik meselesi değildir. Sorun sosyal, ekonomik, siyasal ve psikolojik yönleri olan bir meseledir. Bu meselenin çözülme yöntemi de dünyadaki benzerlerinden de görüldüğü üzere müzakere yöntemidir. Bu çerçevede bizler bölge baroları olarak, Oslo benzeri müzakere sürecinin gecikmeksizin derhal başlatılmasının kaçınılmaz olduğunu düşünmekteyiz. Meselenin tüm aktörlerinin de içinde yer aldığı müzakere süreci, zaman geçirilmeksizin derhal başlatılmalıdır. Bölge baroları olarak da bu süreçte üzerimize düşecek her türlü görevi yerine getirmeye hazırız.
     Yıldırım, sivil toplum örgütlerinin yürütmüş olduğu barış faaliyetlerinden de yararlanılması gerektiğini kaydetti.
     Terör örgütü tarafından alıkonulan tüm yurttaşların derhal serbest bırakılmasını istediklerini de dile getiren Yıldırım, Son dönemlerde çok sayıda güvenlik görevlisi ve sivil yurttaş da PKK tarafından alıkonulmaktadır. Hakkari Barosuna bağlı olarak faaliyet gösteren meslektaşımız Abdülmecit Tarhan yaklaşık 1 aydan bu yana örgüt tarafından alıkonulmuş ve kendisinden haber alınamamaktadır. Bizler hukuk örgütleri olarak, her ne koşulda olursa olsun her türlü yaşam hakkı ihlali, kişi güvenliği ve özgürlüğünü tehdit eden her türlü eylemlere karşıyız. Bu çerçevede başta meslektaşımız Abdülmecit Tarhan olmak üzere örgüt tarafından alıkonulan tüm yurttaşların derhal serbest bırakılmasını talep etmekteyiz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Doğu ve Güneydoğudaki barolardan çağrı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER